2
Fotocredits: 'Kraanwater', pxhere

FlashVlamingen vinden ‘kraantjeswater’ vies

Tweederde van de Vlamingen denkt dat water uit de kraan ongezonder en minder lekker is dan flessenwater. Flessenwater heeft bovendien meer status. Laat staan dat je duurzaam gerecycled afvalwater zou drinken (uit het riool bijvoorbeeld), daar moet de Vlaming al helemaal niets van weten. Daarom drinkt 66% van de Vlamingen voornamelijk flessenwater, stelde de Universiteit Antwerpen vast. Daarmee behoort Vlaanderen tot de topverbruikers van flessenwater op Europees niveau. Dat flessenwater duurder, energie-intensiever en afvalberg-verhogend is, is geen issue voor gezondheidsbewuste Vlamingen.

Knack - Vlaming vindt kraantjeswater 'ongezonder en minder lekker', 2 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 7 okt '20
  • 8:31

Kraanwater kan ook vies zijn. Ik heb het weleens, beter gezegd vaak genoeg gehad dat ik een glas water zo uit de kraan een tijd liet staan en dan ging het naar vis stinken en smaken, dus echt gewoon vies endan zouden wij in Zuid-Holland nog het beste water hebben, kan je nagaan hoe dat elders is. Sinds ik een Brita kan gebruik met normaal kraanwater in is die lucht en smaak er ook vanaf, ik kan nu een glas de hele nacht laten staan en is er nog niks aan de hand.

Is toch ergens wel godsgeklaagd dat je dan als consument een filter moet gaan gebruiken, in zo'n kan of andere manier om het water niet vies te laten zijn?? Gelukkig zijn die filters niet zo duur.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 5 okt '20
  • 14:54

Wat iedere Bels moet weten over flessenwater doch liever niet hoort.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.