0
Fotocredits: 'Zalm', webandi

Flash Dagelijkse KostVlamingen denken dat zalm en kabeljauw van eigen bodem zijn

Bij 38% van de Vlamingen staat gemiddeld eens per week vis op tafel, blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox voor het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). In meer dan de helft van de gevallen is dat zalm of kabeljauw, goed voor 52% van de thuisconsumptie.

Opvallend, want driekwart van de Vlamingen geeft aan graag andere vissoorten te willen proberen. Liefst wel Belgisch gevangen vis, geeft de helft aan. In de praktijk blijken een gebrek aan kennis over vissoorten en hun bereidingsmogelijkheden, de prijs, de macht der gewoonte en gemakzucht én ook nog eens een beperkt aanbod in de supermarkt dat voornemen in de weg te staan, ontdekte VLAM.

Ook onwetendheid over wat nu Belgische vis is, speelt de Vlamingen parten volgens VILT. Ondanks initiatieven als de 'Vis van het Jaar', de 'Viskalender' en de VLAM-educatie over seizoensvis met recepten die bedoeld zijn om het gemak te vergroten en gewoonten te doorbreken, houdt de helft van de Vlamingen het bij kabeljauw en zalm 'van eigen bodem'. Maar uitgerekend die twee komen van elders.

VILT - Gemak en gewoonte doen Vlamingen steeds grijpen dezelfd, 4 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.