Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Speculoos', still, Maison Dandoy

FlashSpeculoos cultureel erfgoed

Koekjesbakker Lotus internationaliseert en noemt daarom zijn 'speculoosjes' voortaan Biscoff. Ophef, zo niet oproer, onder de echte speculoosliefhebbers. Zij krijgen nu een hart onder de riem gestoken. De 30 ambachtelijke speculoosbakkers in Brussel hebben, onder aanvoering van Maison Dandoy, gevraagd speculoos op te nemen in de Brusselse lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Gelukt, de naam speculoos is gered. De koekjes hebben voortaan dezelfde status als het frietkot, de Brusselse biercultuur en de witloofteelt.

De Tijd - Speculoos wordt Brussels cultureel erfgoed, 7 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.