World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Beemster kaas', pixabay.com

Flash‘Smaak is een opvatting’

Ook wantrouwen kan invloed hebben op wat iemand denkt te proeven. En herinnering speelt mee. Zo kan iemand van 21 jaar oud, die nooit eerder kaas at, gruwen van het eerste plakje. Smaakbaas Bob Cramwinckel probeert mensen het proeven te leren en verklaart de afkeer. Opvallend nieuws: niets is de eerste keer lekker. Wat je lekker vindt, is niet de smaak die je proeft maar de herinnering aan een positieve ervaring.

AD - Ilona proeft voor het eerst kaas: ?Brie verandert in je mond in smurrie?, 9 dec 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter Klootwijk
  • #1
  • 9 dec '19
  • 16:42

Leuke en spannende halfzachte wetenschap. Niet te meten, wel te rangschikken aan de hand van reacties van mensen die proeven.
Vast en zeker is deze mededeling in het bericht niet waar: niets is de eerste keer lekker.
De eerste keer dat ik de zoom van een lakentje in mijn mond kreeg en proefde, zo hemels heerlijk. Heb het vaak teruggezocht. Dat intense genoegen kwam nooit meer.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.