13
Fotocredits: 'Verse groentenschappen', via Pixabay

FlashSlecht nieuws voor Nederlandse tuinders

Franse supermarkten hebben met boeren- en tuindersorganisaties afgesproken dat er in de winkels zoveel mogelijk Franse landbouwproducten zullen worden aangeboden. Om de Franse landbouw te steunen en de Franse nood te lenigen. Voor bijvoorbeeld Nederlandse tuinders is het slecht nieuws.

RetailDetail - Franse supermarkten gaan Franse landbouw steunen, 27 mrt 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
 • #13
 • 29 mrt '20
 • 20:14

Marc, eens. Dit gaat kapot als we besloten allemaal voor 'ons eige' te gaan. Tegelijk zien we Europa kapot gaan. Vandaag waarschuwde de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken (hebben wij zo iemand?) op France Inter voor de EU die mogelijk schaamteloos uit elkaar valt in deze crisis. Gelukkig nemen de Duitsers (met de meeste IC-bedden) Italiaanse, Franse én Nederlandse Covid-19 zieken op! Maar verder zeikt Nederland over de centen en moeten de Russen (wat ze financieel helemaal niet kunnen gegeven de omvang van hun economie) en Chinezen Italië (en straks Spanje) uit de brand helpen.

Marc Jansen
Marc Jansen Directeur CBL
 • #12
 • 29 mrt '20
 • 19:53

Van het allergrootste belang (na het gezondheidstechnisch onder controle krijgen van het virus en de bevolking van voedsel voorzien) is dat de grenzen binnen Europa open blijven. Dus voor zowel export als ook import. Spaanse producenten willen niet hun sinaasappelen naar de stort brengen, Nederlandse melkveehouders willen niet hun melk laten weglopen.
Ook hier moeten we als keten en als Europa samen willen optrekken.
Open grenzen voor voedsel en grondstoffen maar ook voor andere essentiele producten om de economie draaiende te houden, denk aan (reserve-)onderdelen voor vrachtwagens.
We hebben onze economie de afgelopen decennia ingericht op een eengemaakte Europese markt. Alle nationalisten ten spijt, dat kunnen we niet straffeloos terugdraaien.

Astrid Spijkers
 • #11
 • 29 mrt '20
 • 7:58

Oh, dus er moeten nog meer Aletta Jacobsen enzovoorts de straat op gaan? Hebben al die dames in het verleden het toch niet zo goed gedaan dat de vrouw achter het aanrecht vandaan mocht komen en de man ook eens huisman moest worden en voor de kinderen zorgen? Ik dacht dat we daar toch wel flinke sprongen in gemaakt hadden?

Maar het maakt mij ook geen reet uit wie maskers maakt, al komen ze uit een 3e wereldland waar kinderen ze maken, het gaat mij om het rollenpatroon aangevende stukje tekst dat 'de vrouwen' het makkelijk kunnen maken, terwijl een man ook naald en draad kan oppakken, zeker als een man zegt dta het best heel makkelijk is, maar dan niet het patroon aan de vrouw geven en zeggen "ga je gang, maak het maar even"

Sytske Barkhuis
 • #10
 • 28 mrt '20
 • 15:58

#8 Astrid,
Waar heb je gelezen dat de meeste vrouwen geëmancipeerd zijn?
Ik las laatst namelijk dat dit absoluut nog niet het geval is.
En voor zover het een mondkapje betreft maakt het mij niet uit wie dat genaaid heeft.

Peter van Kempen
Peter van Kempen gepensioneerd contract manager, nu fauna beheer adviseur
 • #9
 • 28 mrt '20
 • 15:07

#3 : "voor je het weet heb je oorlog" Nou Dick, ik heb even opgezocht wat WO 2 in doden voor Nederland betekende en dat was 2.32% doden op (toen natuurlijk) iets van 7 miljoen + bewoners....

Ik schat zo in, dat bij onvoldoende maatregelen, de huidige egoïstische houding van sommige jongeren , nog erger de economische druk om wegens de prijs voor de economie te snel op te houden met maatschappelijke isolatie samen met de nu op gang komende, typisch Nederlandse palliatieve benadering van aanstaande bejaarden zijnde zogenaamd onbehandelbare personen , we komende tijd wel ruim boven die 2,32% komen.
Het is dus al oorlog!
Compleet met doktoren die hun patiënten boven de 80 bellen en vriendelijk doch dringend in overweging geven om in te stemmen met palliatieve beëindiging van hun aanwezigheid in de maatschappij.
Ongetwijfeld heeft iemand in het regeer al berekend hoeveel pensioengelden dat dan scheelt, en hoe daarmee het consumptie circus en de nog steeds noodzakelijk geachte "groei " weer nieuw leven in geblazen kan worden, ten behoeve van de jiongere gheneratiues die ook graag welvaart wensen. Ook heeft men al gezien, dat het voor de jongere, nu vaak overlevende generatie van voordeel is, omdat die ook graag het huis van al die iets eerder overleden oudjes willen gebruiken om de heersende woningnood onder de vele eenpersoonshuishoudens van dit Sodom en Gomorra land te lenigen.
Dick , deze soort trends en de dingen die zich nu afspelen, geven aan dat de ellende in WO 2 met toenmalige regimes , hun verderfelijke doctrines en toenmalige dodelijke slachtoffers nog niets is, vergeleken met de houding van nu regerende goddelozen, met hun humanistisch onderbouwd, hedonistische wereldbeschouwing, die zonder blikken of blozen met een "einde leven plan" langs de deuren leuren. Het is wel heel duidelijk, dat zij dit doen om daarmee hun eigen failliet van de sociale verzorgingsstaat te verdoezelen en en passant aan de gevolgen en verantwoordelijkheid voor dat manko te ontsnappen.
WOII is nog niets, vergeleken met deze regimes, die onder de vlag van aanbidding van het gouden kalf van economische groei terloops naar de minste IC zorg per inwoner in Europa hebben bezuinigd, en nu de "finishing touch" uitvoeren via die van overheidswege dringend aanbevolen huisartsen enquete.
Enigzins wrang daarbij , dat de voormalige "kwade "macht Duitsland nu ons hun ruime capaciteit IC en beademingsapperatuur aanbiedt, en wij de" erlebnis" hebben om via wegdoen van onnutte oudere burgers betreft hun bruin verleden weer tot leven te brengen, via deze campagne om af te haken met leven, omdat je nu eenmaal ouder en hopeloos duur om te behandelen bent.
Nu is het streven boven de 80 (denk ik??) als er genoeg gebrek is aan verpleegruimte en de nood wordt hoger, maken die kille cijferaars er probleemloos boven de 70 van, lukt het dan nog niet, gewoon boven de 60, toch?
Huiveringwekkend, hoe snel je in crisis als nu, en op basis van kille berekeningen van rendement en opbrengsten met levens op een dergelijke glijdende schaal van moraliteit en ontwaarding van sociale zorgprincipes terecht komt.
Waar is in godsnaam de moraal en de norm gebleven die we na het winnen van WO 2 riepen in ons vaandel te gaan voeren?
Het is nog erger dan de totale oorlog , het is de volledige ondergang van onze beschaving zoals we die gewild hadden en wat de sociale standaard van zorg en omgang met kwetsbaren in de samenleving dan zou moeten zijn.
Deze nieuwe oorlog en het tellen van de doden van deze oorlog voering is net begonnen, en Nederland heeft em al verloren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.