7

FlashSlachterij Gosschalk gesloten

Slachterij Gosschalk in Epe moet zijn deuren sluiten op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Undercover gefilmde beelden lieten zien dat het bedrijf dierenwelzijnsregels voor dieren in hun laatste uren overtreedt. De tent gaat niet definitief dicht. Als de bazen met een overtuigend plan komen, mogen ze weer verder slachten maar moeten ze beloven nooit meer te slaan of dieren aan hun oren voort te trekken.

De Telegraaf - Horrorslachthuis Epe voorlopig dicht wegens dierenmishandeling, 2 jul 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #7
  • 7 jul '21
  • 7:52

Bescherm slachtdieren overal met camera .
Moet denken aan het woordje 'redelijkerwijs' in de dierenwelzijnswet.
Controles zijn een wassen neus. Een minuut niet slachten kost 100€, dus worden dieren door de slachtlijn gejaagd (en geslagen cq mishandeld), waar en wanneer het maar kan; buiten zicht van de camera en wanneer controle door de NVWA er niet is: voila 'redelijkerwijs'.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #6
  • 3 jul '21
  • 12:59

#5 Gosschalk stond altijd al bekend als een slachter waar 'wat meer kon.' Hoorde van iemand die uitgeweken was naar een andere slachterij, dat zijn rund daar ziek werd bevonden en direct in de aanhanger doodgeschoten werd. Dat was in Epe niet gebeurd volgens hem.

In Ede gebeuren weer andere dingen. Zo wordt daar op miraculeuze wijze van concentraat en water "versgeperst sinaasappelsap" gemaakt.

René de jong
René de jong Melkveehouderij & Makelaardij
  • #5
  • 3 jul '21
  • 12:27

Sluiting ?
Een goed gesprek is er voor anderen voldoende en gaat er in als zoete koek.

Uiteraard grote onzin om de dieren op deze wijze te mishandelen in Epe.

Echter de zeer fanatieke aanhang die de beelden bij Gosschalk maakte is ook tot alles in staat; zo lijkt mij hoor, wederhoor en (montage)onderzoek ook op zijn plaats of gaat dat er ook in als zoete koek......

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #4
  • 3 jul '21
  • 10:37

Coen, ik heb mezelf niet heel precies woord-voor-woord nageluisterd maar als ik gezegd heb dat de mensen die slaan bij het bedrijf ongetwijfeld O-Europeanen zijn, dan moet ik dat corrigeren.

Ik heb in zijn algemeenheid willen schetsen wat er aan de hand is bij de NVWA (en hoe dat is ontstaan), de specifieke situatie (AVP in Duitsland) en de houding en context-variabelen in het algemeen die kunnen leiden tot de situatie op de beelden. Specifiek ben ik geweest over de verantwoordelijkheid voor werknemers die zo optreden (waar ze ook vandaan komen): die ligt bij het management van het bedrijf en hoe het die neemt vind ik laakbaar.

Coen Hubers
Coen Hubers Food- en agri-economie
  • #3
  • 3 jul '21
  • 8:08

#2 Dick, zal wel weer iets gemist hebben, maar waar komt nu (Het Oog) de Oost-European kaart weer vandaan? Dus niet de algemene opmerking, dat er Oost-Europese medewerkers in de vleessector werken, maar specifiek dat het op de beelden bij Gosschalk Oost-European waren? Het ontslaat de directie overigens van helemaal niks.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.