1
Fotocredits: Schimmel in de badkamer, Fréderique Pruim voor FL Media

Flash Dagelijkse KostSchoonmaken met probiotica gaat veel beter

Probiotica zijn niet alleen goed voor je darmen, maar ook prima om je keuken, badkamer en huis schoon te houden. Probiotische schoonmaakmiddelen zijn volgens de Telegraaf aan een opmars bezig.

Agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor en allesreiniger maken alle bacteriën en schimmels dood. Zo creëer je juist alle ruimte voor slechte bacteriën, schimmels en virussen. Met probiotische schoonmaakmiddelen doe je dat niet.

De probiotica concurreren met de slechte bacteriën. Ze geven die slechte bacteriën minder kans om zich te nestelen en te overleven.

Producenten van schoonmaakmiddelen halen hun probiotische bacteriën uit de natuur, kweken die door middel van fermentatie op en voegen ze toe aan hun producten. Het gaat om 'verse' bacteriën die elk verschillende enzymen afscheiden die op hun beurt weer organisch vuil zoals eiwitten, vetten en koolhydraten afbreken. Op de afbraakproducten daarvan kunnen de goede bacteriën dagenlang overleven, zodat ze nog dagenlang de kwade blijven opruimen en je er ongezien talloze 'huishoudhulpjes' bij hebt.

Probiotische schoonmaakmiddelen zijn behalve effectiever en langwerkend, ook beter voor het milieu en onze eigen gezondheid dan de agressieve middelen.

Op zoek naar probiotische schoonmaakmiddelen? Check Yokuu en Mylène.

De Telegraaf - Just a moment..., 23 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wendeline van den Nagel
  • #1
  • 27 feb '24
  • 17:53

Ik kwam ook al eens matrassen tegen met een probiotische tijk.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.