Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
5
Fotocredits: 'Sinaasappelschillen', Needpix

Flash‘Schilletje’ van sinaasappels

De moderne variant is natuurlijk limoncello. Maar vroeger dronken Nederlandse dametjes een 'schilletje' met suiker: citroenbrandewijn. De hedendaagse generatie milieubewuste student-annex-ondernemers viel een andere stapel schillen op. De sinaasappelschillen van al die liters vers geperste jus die we drinken. Je kunt ze redden van de vuilnisbak door er likeur van maken. De jonge ondernemers halen de schillen gratis op, wassen ze, schillen ze dun, destilleren ze en klaar. Net zo hip, maar dan oranje: orangecello.

AD - Studenten redden sinaasappelschillen en maken er ?orangecello? van, 7 jul 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #5
  • 8 jul '20
  • 13:29

Er is in het verleden een aflevering geweest van de Keuringsdienst van Waarde, waaruit bleek dat wassen van sinaasappelen wel effect heeft, maar de schillen bevatten nog steeds vergif.

Kitty de Jong
  • #4
  • 8 jul '20
  • 11:08

# 3 Vergif was je er niet vanaf, dat vind ik nog linker dan normaal vuil.

niet meer aanwezig
  • #3
  • 8 jul '20
  • 11:00

Er staat wel duidelijk bij: "De jonge ondernemers (...) wassen ze (...)."

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 8 jul '20
  • 0:47

Dat dacht ik nou ook. Maar ja, antiweggooi is een hype, dus dan maakt het niet uit.

Kitty de Jong
  • #1
  • 7 jul '20
  • 23:56

Dan hoop ik wel dat al die schillen van biologische sinaasappels waren, want citrusvruchten worden royaal met gif bespoten, vooral als ze uit Spanje komen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.