2
Fotocredits: BBB Kamerlid Caroline van der Plas, Tweede Kamer, Wikimedia

FlashRutte overweegt meten aan stikstof

Het is net of Caroline van der Plas van BBB al jaren met Nico Gerrits op Foodlog meeleest: stikstof moet je meten in plaats van modelleren (afgelopen weekend was het weer raak in deze discussie over modellen en hiaten in de kennis om goed beleid te kunnen maken). Interessant is dat premier Rutte haar serieus lijkt te nemen.

Twitter - Caroline van der Plas on Twitter, 20 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Herman Mertens
Herman Mertens Uitgewerkt, maar nog bij kennis.
  • #2
  • 26 dec '21
  • 19:15

Niks nieuws. Rutte hoeft meten niet te overwegen, want het staat met zoveel woorden al in het coalitieprogramma.
BBB moet de regeringspartijen erop vastpinnen en zelf met voorstellen komen.

Nulmeting, dekkend net van meetpunten, grondmonsters, openbare monitor- en evaluatierapporten etc. Daarvoor Nico en andere experts inhuren.

Voor 25 miljard uitkoopgeld incl. 1,7 miljard organisatiekosten mag je kwaliteit en betrouwbaarheid eisen. De belangen zijn immers immense.

Arnold van Woerkom
Arnold van Woerkom Land- en tuinbouw
  • #1
  • 20 dec '21
  • 13:30

Rutte gaat zich laten adviseren, het is weer een stortvloed aan woorden zonder diepgang van hem. De grote vraag door wie gaat hij zich adviseren en uit welke kerk komt die persoon, instantie?

Carolien zegt het zo duidelijk, belijd moet gestoeld zijn op feitelijke informatie, ja feitelijke informatie. Dan weet je wat je doet, maar ik vrees weer het ergste want grote belangen en geloofwaardigheid van partijen staan op het spel.

Komen we wederom voor de zoveelste keer tot de conclusie dat er systeem veranderingen moeten gaan plaats vinden. Ben ervan overtuigd dat veel maatschappelijke problemen de grondslag vinden in verachtelijke systemen. Maar ik hoor niemand in de politiek dit item benoemen, oogkleppen. Jan Kees Vogelaar let op nu scherp zijn, het ijzer smeden als het heet is.

Het wordt tijd dat gezond boerenverstand bij iedereen weer gaat zegenvieren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.