Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'The World's First Cultivated Ribeye Steak', Aleph Farms

FlashRibeye uit de printer

De keuze in commercieel verkrijgbaar kweekvlees groeit. De eerste kweekkipnuggets zijn al te koop in Singapore; kweekvis staat nog voor dit jaar in de planning in de VS. De nuggets en andere producten die bijna marktklaar zijn, zijn qua smaak en textuur wel een beetje saai: ze bestaan vooral uit spiervezels. Aleph Farms brengt in samenwerking met onderzoekspartner The Technion uitkomst. Door kweekvlees te combineren met 3D-bioprint-technologie maakten zij succesvol een volledige ribeye. Een dikke steak, met dezelfde vet- en vaatverdeling en textuur als ‘echte’ ribeye. De truc: print levende cellen in de juiste verhoudingen en laat ze pas daarna groeien en vermenigvuldigen. De nieuwe technologie legt de basis voor de productie van vlees met allerlei verschillende eigenschappen en texturen.

Medium - Aleph Farms and The Technion Reveal World?s First Cultivated Ribeye Steak, 11 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.