Nog voor het eind van dit jaar moet de kweekvis in verschillende restaurants in de Verenigde Staten op de borden liggen, schrijft Bloomberg. De goedkeuring van de Food and Drug Administration zou zo goed als rond zijn.

Kweekvis komt in het kielzog van kweekvlees langzaam maar zeker in zicht bij de consument. Wereldwijd zijn talloze startups bezig met het testen van kweekvlees. Vorige maand meldde Eat Just in Singapore de eerste kweekkipnuggets te serveren in een restaurant. Kweekvlees - en kweekvis - slepen miljoenen binnen bij investeerders omdat het vanuit milieu- en diervriendelijkheidsoverwegingen een aantrekkelijk alternatief zou bieden voor de veehouderij (en visserij). Tot op heden is de zilvervloot nog niet binnengevaren voor de investeerders: kweekvlees is flink duurder dan vlees van dieren. Over de prijs van de BlueNalu-vis is nog niets bekend.

BlueNalu zegt dat de belangstelling voor zijn kweekvisvlees buitengewoon groot is. Zowel van 'iconische visrestaurants' als van vooraanstaande snelle hap-ketens (die heten in Amerika fast-casual, om ze te onderscheiden van de gewone fastfoodrestaurants). De eerste vis uit de reactor van BlueNalu wordt mahi mahi (Coryphaena hippurus, ofwel goudmakreel), later dit jaar staat de blauwvintonijn op stapel.
Dit artikel afdrukken