Fotocredits: H24-repas du terroir, Maissac,
H24
Een wegrestaurant waar de Nederlander op doorreis om half zes 's avonds kan eten, de vrachtwagenchauffeur diep in de nacht nog een voedzaam maal vindt en de Spanjaard om 3 uur 's middags aanschuift voor de lunch. Onmogelijk in een 'normaal' restaurant waar je noch de bediening, noch de kok klokjerond in de benen kunt houden.
Dus bedacht de Franse hotelhoudster Christine Boyer Hajfani een volledig geautomatiseerd restaurant, waar reizigers 24 uur per dag terecht kunnen voor vers bereide maaltijden. Een restaurant zonder personeel, op de kok na. Die bereidt iedere dag verse maaltijden, met lokale producten.
Het eerste personeelsvrije restaurant, H24-Repas du terroir geheten, is gevestigd in het 'village étape' Massiac, langs de A75. Hongerige reizigers installeren zich aan een tafeltje, kiezen op een tablet het gerecht dat hen aanspreekt, rekenen af en trekken het betreffende koelvakje open. Dan is het een kwestie van opwarmen in de magnetron en ter plekke genieten. Het concept slaat aan. Daarom zegt Boyer Hajfani in juni nog 2 restaurants te openen. Zonder personeel, maar met kok. Die van Massiac is een gelukkig man. Nooit meer pieken onder de stress van een volle tent, maar gewoon lekker eten klaarmaken.
FranceTVinfo - Un restaurant sans personnel ouvert à toute heure du jour et de la nuit dans le Cantal,
10 apr 2023