1
Fotocredits: H24-repas du terroir, Maissac, H24

Flash Dagelijkse KostRestaurant zonder personeel blijkt succes

Een wegrestaurant waar de Nederlander op doorreis om half zes 's avonds kan eten, de vrachtwagenchauffeur diep in de nacht nog een voedzaam maal vindt en de Spanjaard om 3 uur 's middags aanschuift voor de lunch. Onmogelijk in een 'normaal' restaurant waar je noch de bediening, noch de kok klokjerond in de benen kunt houden.

Dus bedacht de Franse hotelhoudster Christine Boyer Hajfani een volledig geautomatiseerd restaurant, waar reizigers 24 uur per dag terecht kunnen voor vers bereide maaltijden. Een restaurant zonder personeel, op de kok na. Die bereidt iedere dag verse maaltijden, met lokale producten.

Het eerste personeelsvrije restaurant, H24-Repas du terroir geheten, is gevestigd in het 'village étape' Massiac, langs de A75. Hongerige reizigers installeren zich aan een tafeltje, kiezen op een tablet het gerecht dat hen aanspreekt, rekenen af en trekken het betreffende koelvakje open. Dan is het een kwestie van opwarmen in de magnetron en ter plekke genieten. Het concept slaat aan. Daarom zegt Boyer Hajfani in juni nog 2 restaurants te openen. Zonder personeel, maar met kok. Die van Massiac is een gelukkig man. Nooit meer pieken onder de stress van een volle tent, maar gewoon lekker eten klaarmaken.

FranceTVinfo - Un restaurant sans personnel ouvert à toute heure du jour et de la nuit dans le Cantal, 10 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter Klootwijk
  • #1
  • 13 apr '23
  • 9:23

Het was er al, ongeveer zestig jaar geleden. Te vroeg op de verkeerde plek?
Stationsplein Arnhem waar stille elektrische bussen net als die in Groningen ook al hun tijd vooruit waren. Met bovenleiding.
Het klassieke, ondergewaardeerde ‘eten uit de muur’ moet een uitbater in de horeca tot de verbeelding gesproken hebben. Hij of zij opende aan het plein restaurant Biffi. Met achter glazen kleppen grote borden met aantrekkelijke warme maaltijden. Geen bedienend personeel. Maar te duur voor studenten en te modern waarschijnlijk voor de tijd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.