0
Fotocredits: Rabobank, Utrecht, FL Media

FlashReclameman wordt baas van Rabo’s koolstofbank

Geheel onverwacht trad woensdag econoom Barbara Baarsma terug als hoofd van de koolstofbank van Rabobank. Ze gaf twee jaar leiding aan het duurzame initiatief Rabo Carbon Bank. Met boeren onderzoekt de bank de mogelijkheden voor CO2-opslag in gewassen en de bodem. De bank bemiddelt tussen koolstofvervuilers en boeren en bosbouwers; alleen zij kunnen koolstof opslaan via natuurlijke weg. Het project is niet zonder vraagtekens.

Baarsma schrijft zelf over haar vertrek: "Omdat mijn eigen leercurve na deze twee jaar afvlakt en minder steil wordt, is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging.” Ze was omstreden vanwege positiekeuzes tijdens de coronapandemie die haar status mogelijk hebben verzwakt melden de media.

Baarsma was geen landbouwdeskundige of persoon met deskundigheid op het gebied van biochemie. Ze wordt opgevolgd door Roland van der Vorst. Hij is sinds april 2019 Head of Innovation bij Rabobank. Daarnaast is hij Professor Strategic Design for Brand Development aan de Faculteit Industrial Design Engineering van de TU Delft. Hij startte zijn carrière in de reclame- en communicatiewereld als strateeg bij FHV/BBDO, en vervolgde zijn loopbaan onder andere als voorzitter van BBDO Nederland en oprichter van THEY.

De Stentor - Rabobank-bankier Barbara Baarsma dient ontslag in, 19 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.