Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashPlantaardige bacon als nieuwtje

Al wel twintig jaar geleden lieten Chinezen op een levensmiddelenbeurs in Keulen al bacon zien die er werkelijk als gesneden bacon uitzag, maar gemaakt was van plantaardige grondstoffen. De Vegetarische Slager maakte namaak-bacon en een Amsterdamse handelsonderneming in zeewieren heeft een variant op de markt die ook bacon wordt genoemd. Alsof het nog niet bestond, kondigt Beyond Meat aan dat gewerkt wordt aan de ontwikkeling van vegetarische bacon. Natuurlijk, want zonder bacon vergaat de wereld.

CNBC - Beyond Meat is developing meatless bacon, 25 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hanny Roskamp
Hanny Roskamp Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 25 jul '19
  • 23:11

Ja en in 1983 (36 jaar geleden) kocht ik regelmatig McCormick bacon chips van soja, die bovendien zo goed smaakten dat nog geen enkele moderne variant er tegenop kan. Die Chinese bacon staat overigens bol van de caseïne en dat maakt het geen dier- of milieuvriendelijker alternatief.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.