Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Hanny Roskamp
Journalistiek rond voeding en voedsel
Publieke contactgegevens
hannyroskamp.com
facebook.com/hanny.roskamp.3?fref=ts
linkedin.com/profile/view?id=40822658&locale=en_US&trk=tyah2&trkInfo=tarId:1398816741536,tas:hanny ros,idx:1-1-1
Biografie
Schrijf over voeding en gezondheid
Schrijf over voeding en gezondheid
Toon hele biografie +
Laat minder zien -
Laatste 5 reacties
6
Even ter aanvulling: Ook een factor in de huidige eiwit’hysterie’ is veroudering/vergrijzing. Spierafbraak of sarcopenie komt met de leeftijd en...
Hanny Roskamp
4 maanden geleden
Onze voorkeur voor eiwitten is ook cultureel bepaald
1
Wat ik mis in deze onderzoeken is kijken naar de isolatiewaarde van lichaamsvet. Het lijkt me dat je met een dikkere vetlaag minder energie hoeft te...
Hanny Roskamp
1 jaar geleden
Dikke lichamen zuinig met energie, afvallen daarom extra moeilijk
4
Ik zou een paar aanvullende opmerkingen willen maken: de afgelopen decennia zijn mensen massaal overgestapt op low carb en ook desondanks is de...
Hanny Roskamp
2 jaar geleden
Low carb strikes back
7
Wat me het meest verbaasd is dat een laxerend effect zo’n probleem is. Er ligt een dik rapport bij de EFSA over alcoholsuikers zoals maltitol,...
Hanny Roskamp
2 jaar geleden
Europese Commissie verbiedt een huismiddel en maakt gevaarlijk medicijn van traditionele voeding
2
Ja en in 1983 (36 jaar geleden) kocht ik regelmatig McCormick bacon chips van soja, die bovendien zo goed smaakten dat nog geen enkele moderne variant...
Hanny Roskamp
4 jaar geleden
Plantaardige bacon als nieuwtje
Alle reacties
Laatste 5 artikelen
10
Biologisch of dieet? Minous’ dilemma
23 mrt 2017, 8:00
52
Eet Nederterraan, dat is traditioneel gezond
21 jan 2016, 8:05
3
‘Voeding praat met ons DNA’
14 okt 2015, 8:19
1
Hoe maak je iets appeltaart-achtigs?
12 okt 2015, 13:16
112
De Dierenbescherming maakt een perverse blunder met AH’s kip
5 jun 2014, 14:25
Alle artikelen
Reacties met de meeste likes
Albert Heijn wil duidelijkheid van het Voedingscentrum
7 jaar geleden
Volgens mij kijken sowieso maar erg weinig mensen naar de adviezen van het Voedingscentrum ergo De Gezondheidsraad. De meesten die zich interesseren...
8
De Dierenbescherming maakt een perverse blunder met AH’s kip
9 jaar geleden
De emoties lopen hoog op, zie ik. Blijkbaar is dit een pijnplek waar we niet graag over nadenken. Wat er gebeurt in volle stallen, achter gesloten...
7
Europese Commissie verbiedt een huismiddel en maakt gevaarlijk medicijn van traditionele voeding
2 jaar geleden
Wat me het meest verbaasd is dat een laxerend effect zo’n probleem is. Er ligt een dik rapport bij de EFSA over alcoholsuikers zoals maltitol,...
7
Eet biologisch en alle pesticiden verdwijnen uit je bloed
8 jaar geleden
Dat het bloed zo snel schoon is, is fantastisch maar viel te verwachten. In elk geval een fijn onderzoek om te sharen en te gebruiken om biologisch...
6
Onze voorkeur voor eiwitten is ook cultureel bepaald
4 maanden geleden
Even ter aanvulling: Ook een factor in de huidige eiwit’hysterie’ is veroudering/vergrijzing. Spierafbraak of sarcopenie komt met de leeftijd en...
6
Alle reacties
Bericht versturen voltooid.
sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het