0
Fotocredits: 'Charlie testing Purina ONE', Kārlis Dambrāns, via Flickr CC BY 2.0 DEED

Flash PerspectiefPFAS in verpakkingen kattenvoer reden voor rechtszaak

Petfood-bedrijf Nestlé Purina Petcare moet zich voor de Californische rechter verantwoorden in een 'class action lawsuit', vanwege PFAS.

PFAS zijn per- en polyfluoralkylstoffen die ook wel bekend staan als forever chemicals, omdat ze niet afbreken. PFAS zijn slecht voor mens en milieu. Dat chemische bedrijven inmiddels miljardenclaims aan hun broek hebben, is te begrijpen, maar een diervoedingsfabrikant?

Purina maakt voer voor honden en katten. Die producten zou het bedrijf in de markt zetten als gezond en veilig voor consumptie. De verpakkingen bevatten echter schadelijke PFAS, volgens de aanklacht. De eisers stellen dat ze Purina-kattenvoer kochten omdat ze de uitingen van het bedrijf over de gezondheid en veiligheid van het product geloofden. Ze hadden er geen rekening mee gehouden dat er wel eens PFAS in de verpakkingen zou kunnen zitten. En die zitten er in: uit testen zou blijken dat de verpakking van Purina's Cat Chow Complete Chicken Product tot wel 244,7 ppb (parts per billion) PFAS bevat, terwijl verpakkingen van andere merken niet meer dan 15 ppb PFAS bevatten.

In een class action lawsuit brengt een groep mensen collectief een vordering bij de rechter. Pikant in dit verband: veel Amerikanen weten nog niet eens wat PFAS eigenlijk zijn.

Nestle Purina class action alleges pet food packaging contains PFAS, 2 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.