FlashRoomboter voor 92 cent

Voor een pakje van 250 gram, de helft van wat het bij Aldi en Lidl kost. Dat betaal je bij de Russische discounter Mere in Duitsland. Kan het uit? Der Spiegel sprak met kenners.
Nee, zeggen de Westerlingen waar het blad mee sprak. Het bedrijf koopt restanten en producten met een klein foutje op en calculeert zo scherp dat er altijd wel een paar winkeltjes voor bofkonten mee gevuld kunnen worden. Maar groeien en groot worden zal het concept niet echt kunnen. Een Rus denkt dat ze zich vergissen. Aldi en Lidl zijn te duur en te breed met hun assortiment geworden. In Rusland zoeken klanten betere kwaliteit. Russen willen goed spul en dus naar boven, dan maar een beetje minder. In Duitsland is juist weer ruimte beneden; daar willen consumenten veel kunnen kopen en dus voor weinig. Daarom zal het de Russen lukken in Duitsland terwijl Rusland eigenlijk nog te arm is voor zo'n goedkope supermarkt.
Hoe het ook zij: Mere helpt voedselverspilling lekker goedkoop tegen te gaan.

Spiegel - Russischer Discounter Mere: Billig-Attacke aus Sibirien - SPIEGEL ONLINE - Wirtschaft, 25 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 25 feb '19
  • 6:47

geannuleerd

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.