0
Fotocredits: Injectiespuiten, Heather Aiken, via Flickr

Flash GezondheidOzempic werkte niet bij BoJo

De Britse ex-premier Boris Johnson stapte uit het Parlement en is als columnist bij de sensatiekrant Daily Mail begonnen, vermoedelijk om aan zijn terugkeer te kunnen werken. Hij moest opstappen vanwege leugens over de lockdown-feestjes waar hij aan heeft deelgenomen. Hij meldde zijn nieuwe baan pas een half uur voor zijn benoeming bekend werd aan een commissie die bepaalt of nieuwe baantjes voor ex-politici wel kunnen. Ook dat leverde weer een schandaaltje op.

De Daily Mail is met een oplage van 800.000 de grootste betaalde krant van het land. Tot verrassing van het lezerspubliek ging BoJo's allereerste column totaal (bijna) niet over de politiek. BoJo gebruikte de hem gegeven vrije ruimte om het te hebben over Ozempic, het wondermedicijn waarmee de groten der aarde razendsnel gewicht verliezen (en dat diabetespatiënten van hun medicijnen berooft).

Het was Johnson opgevallen dat een van de leden van zijn kabinet "op wonderbaarlijke wijze" van uiterlijk was veranderd. Hij zag een nieuwe kaaklijn, een kraag die losjes om een nek zat en een stoel die "zich niet langer verlangend om heupen vastklampte." Als een verder gezonde man van middelbare leeftijd ineens flink afvalt, kan dat volgens Johnson maar 2 dingen betekenen: "of hij is hopeloos verliefd geworden, of hij staat op het punt om een bod te doen op het Tory-leiderschap."

In een column vol zelfspot beschrijft Johnson zijn ervaringen met Ozempic om van de nachtelijke plundertochten richting koelkast af te komen. Het werkte, eventjes, totdat hij er misselijk van werd. Johnson gaat terug naar wilskracht en hardlopen.

Huffington Post - Personne ne s?attendait à ce que BoJo choisisse ce sujet pour sa première chronique dans le « Daily Mail », 19 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.