1
Fotocredits: 'Kassaloze winkel Aldi, Utrecht', Bianca van der Ha voor FL Media

Flash Dagelijkse KostGewoon pinnen bij kassaloze Aldi

De allereerste kassaloze winkel van Nederland, de ALDI Shop&Go in Utrecht, kende een stroeve start. Je kwam er alleen binnen als je de ALDI Shop&Go-app op je telefoon gedownload had en over een creditcard beschikte. Die drempel is nu geslecht, laat Aldi weten.

Iedereen kan nu de strategisch in hartje Utrecht gelegen supermarkt binnenlopen. Boodschappen doen is nog steeds supersimpel: je pakt je boodschappen uit de schappen en stopt ze gewoon in je tas. De technologie, camera's en kunstmatige intelligentiesystemen van de winkel houden bij wat je pakt en eventueel weer terugzet. Scannen hoeft dus nog altijd niet.

Pas als je de winkel uitloopt, geef je aan hoe je wilt betalen. Alleen wie de app gebruikt, kan meteen naar buiten lopen.

Moest je een jaar geleden nog een creditcard hebben, inmiddels kun je ook met Apple Pay, Google Pay óf, en dat is de nieuwste drempelverlager, met je pinpas afrekenen bij een betaalzuil. Daar krijg je je bon met QR-code waarmee je de winkel weer uit kunt. Voor Aldi is te hopen dat de voor Nederlandse begrippen vooroplopende winkel nu vol klanten stroomt; de start was nogal stil.


AGF - Nog makkelijker boodschappen doen bij kassaloze ALDI Shop & Go, 20 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 20 jul '23
  • 15:32

Kun je ook 'gewoon' contant betalen als je pasje het niet doet, vergeten, verloren, storing, batterij leeg?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.