5
Fotocredits: (v.l.n.r.) broers Patrick Pouw (directeur Nice to Meat International) en Mikel Pouw (directeur Nice to Meat) met hun prijs, Nice to Meat

Flash Dagelijkse KostNederlandse horecaslager wint wereldbeker met Amerikaanse steak

Een Nederlands succes op de World’s Best Steak-awards. De Almeerse horecaslagerij Nice to Meat sleepte de prijs voor de 'World’s Best North American steak' in de wacht. De overall winnaar, en dus de wereldkampioen, was de wagyu-black angus sirloin steak van de Australische producent Jack's Creek, ook de winnaar van de allereerste World Steak Challenge.

Het 130 jaar oude bedrijf uit Almere won de prijs met de ribeye van maïsgevoerde Black Angus-runderen van de Amerikaanse producent Creekstone Farms. De internationale vakjury bestond uit maar liefst 80 personen. “Het vlees heeft een vleugje zoetigheid en een licht vettig gevoel. Het is extreem mals vanwege de goede marmering”, luidt het juryoordeel. In totaal deden 440 steaks mee aan de negende editie van de wedstrijd.

Nice to Meat doet al bijna twintig jaar zaken met de Amerikaanse producent Creekstone Farms. De runderen lopen vrij rond op meerdere ranches. Om de typische eigenschappen van het vlees te bewaken, worden de Black Angus-runderen niet met andere soorten gekruist.

Wil je de prijswinnende steak zelf proeven? Dat kan onder meer in de restaurants Midtown Grill, Vlees & Co en het Okura Hotel in Amsterdam. De steak is ook te bestellen. Bedenk wel dat je voor deze smaakvolle steak geen duurzaam rundvlees eet: het is immers graangevoerd. Kenners weten dat met graan afgemest rundvlees het best smaakt en het malst is.

Nice to Meat, 15 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Mark Soetman
Mark Soetman Levensmiddelenproductie
  • #5
  • 16 nov '23
  • 14:17

Fernand #4 je hebt helemaal gelijk. Ik las te snel.

Fernand de Willigen
Fernand de Willigen Land- en tuinbouw
  • #4
  • 15 nov '23
  • 21:20

#1 '....Wagyu-Black Angus sirloin steak....'
'...worden de Black Angus-runderen niet met andere soorten gekruist.'

Wat is waar?

Die bovenste is van de overall winnaar, de onderste van Nice to Meat.

Mark Soetman
Mark Soetman Levensmiddelenproductie
  • #3
  • 15 nov '23
  • 20:43

Horecaslager Piet van den Berg - want hij is het - bestaat al lang, maar inderdaad niet vanuit Almere. Piet is hetzelfde boefje dat met 70 MRIJ runderen de helft van horeca Rotterdam en omgeving van rundvlees voorzag. En die het (onder mijn neus nota bene) voor elkaar kreeg om op het duurzaamheidsplein van de Horecava in een last minute opengevallen plekje een dry aged kast met grain fed feedlot Amerikaans rundvlees te plaatsen. Knap wel. Duurde niet lang. Piet is een grappig boefje die Herman den Blijker veel over vlees heeft geleerd.

Lekker is het wel.

Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #2
  • 15 nov '23
  • 20:20

Het 130 jaar oude bedrijf uit Almere.

Mmmm mijn paps is een van de ontwerpers van Almere.
Begonnen midden jaren zestig vorige eeuw, eerste grote plannen eind jaren zestig.
Als ik me niet vergis is Almere ongeveer 40 jaar oud en Lelystad 50 jaar.

Mark Soetman
Mark Soetman Levensmiddelenproductie
  • #1
  • 15 nov '23
  • 20:00

'....Wagyu-Black Angus sirloin steak....'
'...worden de Black Angus-runderen niet met andere soorten gekruist.'

Wat is waar?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.