Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Weight Watchers', Mike Mozart

FlashStille suikertycoon rijk van afslanken en biologisch hondenvoer

Een dividend van €2 miljard. Dat betaalde de volstrekt onbekende Belg Eric Wittouck zichzelf deze maand uit. De 76-jarige Wittouck verdiende zijn geld oorspronkelijk als suikerbaron, als eigenaar van het familiebedrijf de Tiense Suikerraffinaderij. Na de beursgang en latere verkoop daarvan, in 1989, ontwikkelde hij zich tot superbelegger (de vergelijking met Warren Buffet wordt vaker gemaakt).

Naast 'gewone' investeringen, in grote aandelen als Apple, Lexicon Pharmaceuticals en autofabriek GM, is Wittouck ook geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Zo was hij in 1999 de reddende engel voor afslankbedrijf WW International (voorheen Weight Watchers) en wist hij blikvanger Oprah Winfrey te strikken; de koers ging flink omhoog. De verkoop van zijn aandeel in Blue Buffalo Pet, een bedrijf dat biologisch hondenvoer maakt, aan General Mills, bracht €2,5 miljard op. Verder blijft de Belg vooral een grote onbekende en ver van de pers. O ja, hij houdt van dure zeejachten. "Zijn enige interview dat hij ooit gaf en waarin hij zich ‘mister E’ noemde, was aan een watersportblad," achterhaalde economisch columnist Peter de Waard.

de Volkskrant - Van suikerkoning naar schuwe afslankmiljardair: wie is deze rijkste Belg?, 17 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 19 aug '22
  • 16:05

Iemand waarvan je de naam zomaar kunt misspellen ;-)

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 19 aug '22
  • 15:24

Wie is Oprah Winfield?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.