Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashMispaksel-prijs voor biopaprika in plastic

Onzinnig en onnodig, 'composteerbaar' bioplastic om een biologische paprika. Burgers noch composteerbedrijven kunnen er mee uit de voeten, zegt prijsbedenker Greenpeace.

NOS - Mispaksel-prijs voor meest onzinnige plastic verpakking uitgereikt, 29 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #6
  • 31 okt '19
  • 0:19

#5 in Italie is het meeste groente/fruit los te koop. Waar de Italiaanse dames zoals beschreven in #2 elk stuk afzonderlijk nauwkeurig keuren...

Een tasje kost daar toruwens 2 eurocent aan milieubijdrage...

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #5
  • 30 okt '19
  • 22:24

Welja we doen geen verpakking maar gaan handschoentjes gebruiken, het ene gat dichten met het andere.

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #4
  • 29 okt '19
  • 18:31

#2 in Italie liggen er dan ook wegwerphandschoentjes van heel dun plastic bij de groente afdeling. Als ik terug ben, denk ik de eerste twee keer altijd "waar liggen de handschoentjes"

Sander Koning Labadie
Sander Koning Labadie Kwaliteitsmanagement
  • #3
  • 29 okt '19
  • 18:14

Dilemma: Misbakselprijs van Greenpeace. Als duurzaamheidsfanaat vind ik dat een goed idee. Maar als foodsafety professional vind ik het een goed idee dat de componenten van de couscoussalade van AH apart verpakt zijn. Oplossing? Geen kant-en-klare salade kopen en zelf de componenten los kopen.. Oh nee. Dan zijn ze ook apart verpakt.

Wouter Klootwijk
  • #2
  • 29 okt '19
  • 17:00

Een zegen is het, zelf je groente bijeen mogen scharrelen in een supermarkt. Maar neem eens de tijd en kijk. Albert Heijn had een week of zes geleden sperziebonen los te koop voor een sensationeel lage prijs (bonuskaart bij nodig!). De bonen waren in forse bakken uitgestald. Kwaliteit wisselend, topspul en lelijkheid met rotte plekken. Ik keek wat gouddelvers deden. Veel bonen gingen door hun handen. Ze bekeken ze van dichtbij en gooiden dan de meeste bonen, de lelijke, terug. De mooie gingen in een zakje, tot het een pondje was Toen bedacht ik; vlak na openingstijd kun je nog schone bonen pakken, maar rond een uur of drie in de middag zit aan wat er nog in de bak ligt vast wel een e-colibacterie en iets van listeria. Maal ik er om? Welnee, ik kook ze.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.