1
Fotocredits: ‘Hello fresh box’, SITS Girls

Flash Dagelijkse KostMaaltijdbox vooral in trek bij jongeren

1 op de 10 jongeren tussen de 18 en 30 jaar heeft een abonnement op een maaltijdboxleverancier, meldt vergelijkingssite Slimster. Dat is het meest van alle andere leeftijdsgroepen; het gemiddelde is 1 op de 50. De site deed onderzoek naar de verschillende abonnementen van 2.000 Nederlanders.

Maaltijdboxen, zoals die van HelloFresh of Uitgekookt, passen goed in de leefstijl van jongeren. De boxen sluiten aan bij het drukke leven van jongvolwassenen die gezond, gevarieerd en gemakkelijk willen eten. Corona hielp hen bij het maken van die keuze. Als gevolg van de pandemie nam het aantal maaltijdboxabonnementen flink toe.

Slimster waarschuwt voor de milieu- en verkeersimpact van de maaltijdleveranciers. De toename van het bezorgverkeer kan bijdragen aan luchtvervuiling en het extra verpakkingsmateriaal voor de ingrediënten is niet goed voor het milieu.

Een voordeel van de maaltijdbox is juist dat het voedselverspilling tegengaat. Foodlog liet al eerder zien dat de tegengegane voedselverspilling qua uitstoot opweegt tegen het vele verpakkingsmateriaal.

In vergelijking met de andere abonnementen, zoals een telefoonabonnement, internet en tv-abonnement, streamingabonnement en sportschoolabonnement, bungelt de maaltijdbox nog onderaan de lijst. We doen of kiezen nog altijd losse boodschappen.

Nederlander gemiddeld 149 euro per maand kwijt aan abonnementen, 20 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 25 jul '23
  • 1:20

Jongvolwassenen zijn waarschijnlijk ook wat meer gericht op gemak. Ik zie niet wat hun leven nu zoveel drukker maakt, behalve de dwingende FOMO.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.