3
Fotocredits: Overhandiging visie ZLTO Drimmelen, ZLTO Drimmelen

FlashLokale boeren hebben visie

Wat willen de boeren van Nederland, behalve hun kont tegen de krib gooien omdat de overheid visieloos is? Omdat hij zich stoort aan de visie-armoede bij de boerenbovenbazen, zette boer Piet Hermus zich schrap. Hij leidt twee afdelingen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO): Geertruidenberg en Drimmelen. Gisteren bood hij in levende lijve de visies van die twee afdelingen aan op het gemeentehuis van Made. "Boeren zijn goed in reageren en kunnen zichzelf goed verdedigen", zegt Hermus, "maar vaak is het kwaad dan al geschied. We mogen best meer naar de voorgrond treden en voordat beleid wordt gemaakt duidelijk maken wat voor ons belangrijk is.”

Stal en akker - Mijlpaal voor lokale ZLTO-afdeling: twee landbouwvisies voor Geertruidenberg en Drimmelen | Stal-en-Akker.nl - Landbouwnieuws voor Zuid-Nederland, 29 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #3
  • 30 okt '20
  • 12:42

Goed initiatief Piet van jullie afdeling.
De blik naar de toekomst richten. Nu maar hopen dat de lokale politiek er wat mee doet.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #2
  • 30 okt '20
  • 11:18

Voor de redactie; Het is ZLTO-Drimmelen-Geertruidenberg.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 29 okt '20
  • 15:20

Uiteraard ook in BNDeStem, vrijdag in het Nieuwe Oogst ZLTO-deel met Geertruidenbergse foto's (buiten met meer traptrekkers overhandigd door ons medebestuurslid Janny Trouw aan wethouder Kevin van Oort) en dinsdag in de lokale sufferdjes t Carillon (Drimmelen) en De Langstraat (Geertruidenberg).

Wat lokaal kan, moet je lokaal doen. Maar de volgende stap moet landelijk zijn. En dan een stapje extra een maatschappijvisie vanuit boeren. Anderen hebben immers een visie over boeren. Laten we het dan ook omdraaien. Waar gaat het om? Dat is de vraag die we hier op Foodlog ons doorlopende stellen.

ZLTO-Drimmelen-Geertruidenberg is 1 afdeling in 2 gemeenten. Het stuk vroeg meer dan 1 jaar werk en de al genoemde Janny Trouw heeft het uiteindelijk aan elkaar geschreven met veel input van leden, bestuursleden en de werkorganisatie van ZLTO keek mee. We waren al van plan een stuk te maken, omdat wij boeren te veel gaten lieten/laten vallen en tevens onszelf weer eens af te vragen wie en wat we zijn/waren en wat er zou kunnen en moeten. Uiteraard hoort hier nog een uitvoeringsagenda bij. Die komt hierna.

De nieuwe Omgevingswet vormde een mooie stok achter de deur om tot iets te komen. Alle gemeenten moeten omgevingsvisies maken en daarbij zaten wij veelvuldig in klankbord- spiegel- etc.-groepen, met ambtenaren, inwoners, andere groepen van Drimmelen en Geertruidenberg.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.