4

FlashLiberaal kweekvleesverlangen

Iemand die bij het ministerie van Landbouw heeft gewerkt, schrijft in een opinie dat we allang kweekvlees op ons bord zouden hebben gehad als het landbouwbeleid maar liberaler was geweest. De ex-ambtenaar werkt inmiddels gelukkig ergens anders. Wie tegen liberale landbouw is, ziet het probleem van koeien en akkers die je niet zomaar kunt 'uit' zetten. Kweekvlees heeft niets met dieren of akkers; het komt gewoon uit de fabriek. Die kun je stilzetten als er even teveel van is. Bovendien kun je het ook in de VS maken. Daar is het ook nog altijd niet te koop. De ex zit dubbel mis.

de Volkskrant - Als de voedselmarkt werkelijk liberaal was geweest, dan zaten we allang aan de gekweekte gehaktballen, 27 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #4
  • 2 sep '20
  • 18:22

Maar goed ook dat het landbouwbeleid niet liberaler is. Labvlees doet het klimaat namelijk geen goed.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #3
  • 27 aug '20
  • 21:10

Dus er zal eerst uit gewassen een groeimedium voor dat kweekvlees gewonnen moeten worden dat vergt ook energie en levert ook een reststroom op en dat maakt kweekvlees millieu technisch niet persé beter.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 27 aug '20
  • 20:51

De grondstoffen van geen enkele industrie komen uit de fabriek, Evert Jan. Blijf scherp denken.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 27 aug '20
  • 20:28

Kweekvlees komt misschien uit een fabriek maar de grondstoffen van dat kweekvlees niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.