Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Eten met open mond', Pxhere

FlashLekker eten doe je met je mond open

Wijnproevers, melksommeliers en olijfolie-experts weten het al lang. Die slurpen, rochelen, sniffen en zuigen er op los om maar zoveel mogelijk vluchtige organische moleculen van dat wat ze proeven in contact te brengen met de sensoren achter in de neusholte. Ze zuigen lucht mee bij het proeven. Zo ervaar je het maximale smaakeffect. En, zegt de Britse smaakprofessor Charles Spence, het geldt ook voor vlees, fruit en groente. Weg dus met je tafelmanieren. Gewoon eten met je mond open, luidruchtig kauwen en niet vergeten te smakken. Want ook geluid - denk aan krakende chips, een knapperige wortel - versterkt de smaaksensatie, net als met je vingers eten. En dat is nu allemaal wetenschappelijk onderzocht en dus geen fabeltje.

Independent - Eat with your mouth open to make food taste better, study says, 27 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.