3
Fotocredits: 'SARS-CoV-2', Pixabay

Flash‘Lablek’ verdeelt Amerikaanse inlichtingendiensten

De spanningen tussen China en de Verenigde Staten lopen op. En daarmee krijgt ook het vermoeden dat het coronavirus uit een Chinees laboratorium afkomstig is weer meer gewicht. Nieuw, top-geheim onderzoek overtuigde de FBI.

Vorige week meldde The Wall Street Journal dat het Amerikaanse ministerie van Energie 'om' was en ervan overtuigd was dat het coronavirus 'hoogstwaarschijnlijk' is ontstaan in een Chinees laboratorium door een 'onbedoeld lek'. Dinsdag schoof de directeur van de FBI, Christopher Wray, aan in het kamp van de lablek-denkers. Voor het eerst laat de dienst zich daarmee uit over de laboratoriumtheorie. Wray wijst ook op de tegenwerking door China op verder onderzoek.

China reageerde fel en wees op het WHO-onderzoek dat de laboratoriumtheorie als 'zeer onwaarschijnlijk' bestempelde. "Bepaalde partijen moeten ophouden de laboratoriumtheorie te verspreiden, China zwart te maken en de vraag naar het ontstaan van covid te politiseren", aldus de NOS.

Er is 'gewoon geen consensus' binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten, gaf een Witte Huis-woordvoerder ietwat bedremmeld toe in The Guardian. Vier andere Amerikaanse overheidsinstellingen stellen dat het coronavirus is ontstaan in de natuur, twee diensten weten het niet, aldus de NRC.

NRC - Ook FBI denkt dat coronavirus is ontstaan in Chinees laboratorium, 2 mrt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #3
  • 2 mrt '23
  • 18:37

In de maand die voorafging aan de H1N1-pandemie van 2009 veranderde de WHO de officiële definitie van pandemie: de criteria voor ernst en hoge mortaliteit werden geschrapt en de definitie van een pandemie werd vervangen door een wereldwijde epidemie van een ziekte.

Terwijl regeringen eindigden met voorraden vaccins die ze nooit zouden gebruiken, kregen velen die het H1N1-vaccin tegen de Mexicaanse griep kregen bijwerkingen zoals het Guillian-Barre-syndroom, narcolepsie, kataplexie en andere vormen van hersenbeschadiging.

Het onderzoek van de WHO naar de oorsprong van COVID-19 was vanaf het begin een neponderzoek. China mocht zelf de leden kiezen van het onderzoeksteam van de WHO, waaronder Peter Daszak, Ph.D., die nauwe en professionele banden heeft met het Wuhan Institute of Virology (WIV).

De opname van Daszak in dit team garandeerde de verwerping van de theorie over de oorsprong van de ziekte in het lab. In febr. 2021 verklaarde de WHO dat het WIV en twee andere bioveiligheidsniveau 4 laboratoria in Wuhan geen overtredingen hadden begaan en dat deze laboratoria niets te maken hadden met de COVID-19 uitbraak.

Pas na de reacties, waaronder een open brief ondertekend door 26 wetenschappers die een volledig en onbeperkt forensisch onderzoek naar de oorsprong van de pandemie eisten,15 ging de WHO over tot schadebeperking, waarbij Directeur Generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus en 13 andere wereldleiders zich aansloten bij de Amerikaanse regering en hun frustratie uitten over de mate van toegang die China een internationale missie tot Wuhan verleende.

Op 28 januari 2020, vier weken (!) nadat Taiwan de WHO had gewaarschuwd dat een mysterieuze ziekte van de luchtwegen zich in China verspreidde, had de WHO nog geen actie ondernomen en bleef ze China prijzen.

Gezien de sterke en aanhoudende bewijzen dat de WHO zwaar corrupt is en onder controle staat van de farmaceutische industrie, dient het nut van de WHO als bewaker van de volksgezondheid ernstig te worden heroverwogen.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 2 mrt '23
  • 8:59

Pas op de vloek die je oproept, Frank.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 2 mrt '23
  • 8:42

Misschien wordt het tijd dat er een andere pandemie ontstaat, bijvoorbeeld die van vogelgriep bij de mens, in bijvoorbeeld Nederland. Goed live te volgen, met alle high-tech eromheen, in alle transparantie, bij voorkeur met Rutte nog aan het roer. Zijn we van het gezeik hierboven af.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.