2
Fotocredits: Cultured meat in a laboratory setting, AI Generated, DALL-e.

Flash VoedselketenKweekvlees verboden op Amerikaanse scholen

In de VS is nieuwe wetgeving geïntroduceerd om kweekvlees uit schoolkantines te weren. De senatoren Mike Rounds (Conservatief) en Jon Tester (Democraat), die het initiatief tot de wet namen, betogen dat er geen duidelijke richtlijnen zijn voor kweekvlees en dat er niet genoeg studies zijn gedaan naar de veiligheid van het vlees.

De senatoren zijn stellig: "Onze leerlingen mogen geen proefkonijnen zijn voor experimenten met kweekvlees. Onze scholen moeten echt vlees van onze lokale boerderijen serveren, geen nepvervanger uit een laboratorium."

In de VS is het sinds juni vorig jaar mogelijk om kweekvlees te kopen en eten. Er zijn twee bedrijven die ‘cell-cultivated’ kip verkopen. Vooralsnog is kweekkip erg duur zodat het niet snel in schoolkantines zal worden geserveerd. De senatoren willen met hun wetsvoorstel voorkomen dat het er ooit wel op het menu komt.

Veehouders zijn vaak niet eens met het beleid van de Amerikaanse overheid, maar steunen dit wetsvoorstel massaal. Logisch, want het is reclame voor echt vlees.

Het nationale schoollunchprogramma serveert lunches aan meer dan 30 miljoen kinderen.

FoodSafetyNews - National school lunch program could be banned from serving lab-cultivated meat, 4 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #2
  • 6 feb '24
  • 18:39

Iets wat er nog lang niet is, alvast verbieden. Voordat kweekvlees zover is dat het uitgerold gaat worden zijn de scholen nog lang niet aan de orde, veel te duur en voorlopig zakt de prijs ook niet.

Recentelijk heeft een grote Amerikaanse speler Eat Just! Bakzijl moeten halen en volgens insidersgeruchten zijn ze zelfs technisch failliet.
Een groot deel van de markt gaat nog wel opgeschud worden, technisch zijn we er nog lang niet en het snelle goedkope geld raakt op voor herfinanciering.

Saskia Ehrhardt
Saskia Ehrhardt Gezondheid
  • #1
  • 4 feb '24
  • 13:44

Is dit een teken van de terugkeer van het gezonde verstand in de wereld? Dat zou enorm toe te juichen zijn! Leuk ook, dat het gezonde verstand blijkbaar aan beide zijden van de partijscheidslijn opdaagt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.