0
Fotocredits: Kräuterfutter op de Food Inspiration Days, Elske Gravesteijn voor Foodlog Media

Flash Dagelijkse KostKruiden voor dieren op een mensenfeestje

Lekker en gezond dierenvoer met hennepsmaak, oftewel 'Kräuterfutter' (Duits voor kruidenvoer). Het was één van de opvallendste deelnemers op de Food Inspiration Days.

Wat deed dat dierenvoer daar op een mensenfeestje? De aanwezigheid van het Duitse familiebedrijf BioMühle & Kräuterfutter was eigenlijk helemaal niet zo gek. Het thema van de Food Inspiration Days dit jaar was ‘Back to the Flavour’. Kräuterfutter specialiseert zich in het samenstellen van biologisch kruidenvoer, om zo de optimale, gezonde voermix voor dieren te maken.

Vroeger zouden de dieren kruiden binnen hebben gekregen via het grazen. Door de afname van biodiversiteit in de weide is de nutriëntensamenstelling van het gras verslechterd. Dat maakt bijvoeren noodzakelijk, vindt Kräuterfutter.

De voermix valt onder fytotherapie, kruidengeneeskunde, voor dieren. De kruiden in de voermix kunnen werken als een natuurlijk antibioticum. Door al te ruimhartig antibioticagebruik in zowel de mensensamenleving als de dierhouderij is resistentie ontstaan (ook voor mensen een 'tikkende tijdbom'). Kruiden kunnen door hun natuurlijke werking een oplossing zijn voor dit probleem.

Back to the Flavour: de Foodlog-redacteurs bleken goede fijnproevers. Goed proeven werd bij de workshop van SVO vakopleidingen beloond met een tochtje Culi-Aire ballonvaart! We aten in de lucht boven de Veluwe en genoten van een heerlijke maaltijd die werd gekookt door meesterkok Angélique Schmeinck.

Smaken ervaren op ludieke wijze tijdens Food Inspiration Days Outdoor, 22 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.