0
Fotocredits: 'Hondenvoer', via Wikimedia

Flash Dagelijkse KostIs mensenvoer ook gezond voor een hond?

Je hond ‘human-grade’ voedsel voorschotelen, zoals stukjes rauwe wortel, blokjes kip en groene bladgroente, wordt populairder in de VS. Mensen voelen zich schuldig dat ze hun hond iedere dag saaie, droge brokken voeren. Maar of het ook gezonder is voor het dier, is nog maar de vraag, aldus The Washington Post.

Het is belangrijk voor een hond dat hij alle essentiële nutriënten in de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Die saaie, droge brokken zijn daar juist speciaal voor gemaakt, maar met ‘human-grade’ voer is dat een stuk moeilijker.

Verder betekent de term ‘human-grade’ eigenlijk niets anders dan dat de ingrediënten op dezelfde manier zijn opgeslagen, verwerkt en getransporteerd als voedsel voor menselijke consumptie. Her zegt dus niets over hoe gezond zulk voer eigenlijk is.

Honden en katten eten een flinke berg vlees. Als huisdieren human grade moeten gaan eten, neemt die hoeveelheid toe.

De toegenomen populariteit van human-grade komt tegelijk met een grote hoeveelheid terugroepacties van huisdiervoer-producenten. Met bijvoorbeeld salmonella, listeria en PFAS.

Eigenlijk is het enige voordeel van ‘human-grade’ voer dat het beter is voor de stoelgang van de hond. Maar wil je daar echt al die extra euros voor neerleggen? Met ‘human-grade’ voer koop je vooral je eigen schuldgevoel af; je hond help je er niet mee.

Washington Post - Access Denied, 14 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.