1

FlashGosschalk verscheurt intentieverklaring met VanDrie

Als gevolg van een recent faillissement van een grote Deense afnemer van Gosschalk kwam de slachter uit Epe in liquiditeitsproblemen. Eind januari maakte het bedrijf bekend een intentieverklaring te hebben getekend met kalverslachter VanDrie Group. Van Drie zou het bedrijf financieel grotendeels in handen krijgen. Omdat VanDrie niet bereid bleek om voorafgaand aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en de afronding van het overnameonderzoek extra financiële middelen te verstrekken, ketst het voornemen af. "Gosschalk heeft hierop de stap gezet om de intentieverklaring op te zeggen" schrijft de runder- en varkensslachter uit Epe. Gosschalk vindt het jammer dat het zo loopt maar "kijkt met waardering terug op de persoonlijke samenwerking met vertegenwoordigers van de VanDrie Group".

Gosschalk meldt vandaag in één adem door "in een zeer vergevorderd stadium van onderhandeling met een nieuwe partij" te zijn. Die zou wel bereid zijn om de middelen te fourneren om het gat dat de Deense afnemer slaat te dichten.

Nieuwe Oogst - VanDrie trekt handen af van noodlijdend Gosschalk, 14 mrt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 16 mrt '23
  • 1:04

"Niet de VanDrie Group, maar Gebroeders Fuite uit Genemuiden neemt de nagenoeg failliete slachterij Gosschalk uit Epe over," aldus Boerenbusiness.

Dit heeft Gosschalk aan zijn leveranciers laten weten. Fuite is van huis uit een veevoerfabrikant, en heeft met dochteronderneming Fuite Veal een eigen kalverintegratie. "Met de aanschaf van Gosschalk heeft Fuite ook de slacht weer volledig in eigen hand."

Op dit moment gaan de Fuite-kalveren nog (deels) naar de VanDrie Group. Hoe de overname verder in elkaar steekt, is nog niet bekend. Volgens Gosschalk gaan de runderslachtingen vooralsnog gewoon door. Of Gosschalk ook varkens blijft slachten is nog onduidelijk; op dit moment ligt de varkensslacht nagenoeg stil.

Overigens zullen de mededingingsautoriteiten ook nog groen licht moeten geven.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.