3
Fotocredits: 'Godiva chocolate', Mike Mozart

FlashGodiva sch(r)ikt voor €15 miljoen

De Belgische bonbonmaker Godiva kreeg in de Verenigde Staten een zogeheten 'class action suit', een collectieve rechtszaak, aan zijn broek. Twee Amerikanen voelden zich misleid doordat op de doosjes Godiva-chocolade 'Belgium 1926' staat. Ze dachten Belgische pralines te kopen en hadden er daarom meer geld voor over. Hoewel Godiva inderdaad in 1926 in België opgericht is, maakt het bedrijf zijn Amerikaanse chocolade toch echt in de staat Pennsylvania. En sinds 2007 is Godiva al helemaal niet meer Belgisch maar in handen van de Turkse holding Yildiz. Godiva besloot te schikken. Iedereen die na 31 januari 2015 Govida-chocolade kocht in de VS kan - met bonnetjes - maximaal $25 dollar terugkrijgen, zonder bonnetjes maximaal $15. Godiva zet er €15 miljoen voor opzij.

De Tijd - Godiva schikt voor 15 miljoen dollar omdat pralines niet uit België komen, 16 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #3
  • 17 okt '21
  • 23:20

En dan dat schap met al die Mayo's en afwasmiddelen in diverse smaken. Waar is die vloeibare zeep en vloeibare shampoo gebleven die naar zeep ruikt?

Voor mij is er maar 1 soort pindakaas met als variatianten stukjes pinda, beetje zout, dun smeuïg of dik. En dan mag er best een beetje pindaolie aan toegevoegd zijn.

Ik zag Pindakaas met speculaas en vraag mij af waarom het geen Speculaaskaas met pinda's is?

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #2
  • 16 okt '21
  • 10:11

Niet normaal toch, dat schap met al die pindakazen.

Wouter Klootwijk
  • #1
  • 16 okt '21
  • 8:35

Dan mag Pepsico wel uitkijken met zijn pindakaas. Nieuw in de supermarkt op het overvolle schap met pindakazen (bijna vijftig verschillende): Peanut Butter, gemaakt van peanuts, volgens het etiket. Twee smaken. Gewone en gesuikerde met zout. Pepsi is eigenaar van een oud Hollands merk. Duyvis. Staat op het etiket: Duyvis sinds 1806. Maar nooit in de afgelopen twee en een kwart eeuw maakte Duyvis zulks. Veekoeken wel. Geld terug?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.