1
Fotocredits: Flink-tram, Amsterdam, Rob Dammers, Wikimedia Commons, CC BY 2.0

Flash Dagelijkse KostGetir wil Flink overnemen

Minder dan een half jaar geleden nam de Turkse flitsbezorger Getir voor €1,2 miljard zijn Duitse rivaal Gorillas over. Nu zou de volgende overname op stapel staan, meldt de Financial Times. Getir zou het in 2020 opgerichte Berlijnse Flink op de korrel hebben. De beide betrokken bedrijven onthouden zich van commentaar.

Het is de volgende consolidatieslag in een sector waar ten tijde van de coronapandemie de investeerders voor stonden te trappelen. Dat sentiment is omgeslagen nu kapitaalintensieve bedrijven - lees: bedrijven die veel investeringsgeld binnenharken maar het net zo snel verbranden omdat ze klanten en marktaandeel moeten winnen - uit de gratie zijn geraakt vanwege de stijgende rente en het risico van een dreigende recessie.

Toch zijn er ook investeerders die geloven dat consumenten met veel geld en weinig tijd zullen blijven kiezen voor het gemak van snelle levering, zoals Foodlog-commentator Walther Ploos van Amstel al voorspelde. Flink, een van de laatst overgebleven onafhankelijke flitsbezorgers, zou behalve met Getir ook met zijn bestaande investeerders in gesprek zijn over een extra kapitaalinjectie van €100 miljoen.

Tot die bestaande investeerders behoort het in het Abu Dhabi gevestigde staatsinvesteringsfonds Mubadala Investment Company. Laat dat nou ook een investeerder in Getir zijn.

FinTimes - Subscribe to read | Financial Times, 1 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 1 mei '23
  • 20:09

Maar op straat het is niet altijd koek en ei.
Zo is de maaltijdbezorging op twee wielen in Montpellier (F) deels overgenomen door een gemeenschapsfenomeen dat geweld, illegaal werk en overlast veroorzaakt. Op dinsdag 25 april heeft de politie een grote controleactie uitgevoerd in het centrum van Montpellier.

Bij de operatie zijn 88 personen en twaalf voertuigen gecontroleerd. Er werden veertien valse Uber Eats-accounts en twee valse Deliveroo-accounts geïdentificeerd en direct geblokkeerd.
Er werden ook 24 boetes uitgeschreven, met name voor het ontbreken van een verzekering en voor het rijden op voetgangers- of tramwegen.
En dan is er nog de "uber shit", d.w.z. de levering van drugs; alsmede problemen van straatintimidatie gericht op vrouwen, op plaatsen waar sommige bezorgers zich verzamelen.
Vanaf 14.00 uur gingen de verschillende teams gelijktijdig naar de belangrijkste plaatsen waar bezorgers samenkomen: de Joffrestraat, achter de Opera Comédie, waar zich een "dark store" (bezorgingsmagazijn) bevindt; het Molièreplein, vlak daarnaast; het tramstation van het Observatorium, evenals voor het station Saint-Roch en boven en onder aan de rue Saint-Guilhem.
Uber Eats heeft de nepaccounts op internet inmiddels opgekocht om uit te schakelen.

Bron: Midi-Libre

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.