0

FlashFoute verpakking nekt ‘planet saving’ pakje zeewater

Een week lagen de pakjes Sea Water, ontzilt water, in de schappen bij Albert Heijn. En toen waren ze weer weg. Na protest van 'zwerfinator' Dirk Groot, die de pakjes ontzout zeewater letterlijk in de week legde. Er bleef een stukje geplastificeerd karton over en een niet te recyclen waterzakje van plastic en aluminium. Albert Heijn schrok. Zo'n milieu-onvriendelijke verpakking paste niet bij 'planet saving' drinkwater uit zeewater en dus verdwenen de waterpakjes weer uit de winkels.

De ontwikkelaars, broers Tammo en Jort Wildschut, zijn teleurgesteld, maar zitten niet bij de pakken neer. Zij geloven dat zeewater een oplossing kan zijn voor de wereldwijde waterschaarste. Net als de mannen van Elemental Water Makers. Maar die kiezen voor plekken waar water en energie schaars zijn.

De Sea Water-broers sloegen de commerciële weg in. Ze zijn inmiddels met verschillende alternatieve verpakkingen bezig. Plastic flesjes, jongens? Die zijn én te recyclen én er zit statiegeld op. Zeewater bijmengen in het water van het waterleidingbedrijf kan natuurlijk ook en is nog veel duurzamer.


Topics - Albert Heijn haalt zeewater na een week alweer uit de schappen na kritiek op verpakking | Topics, 6 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.