1
Fotocredits: Sticker FDF, FDF

FlashFarmers Defence Force krijgt Poolse steun

Stilaan gaat de Farmers Defence Force internationaal. De rechts-nationalistische partij Solidarna Polska steunt in het parlement hun strijd tegen de Nederlandse regering die de Nederlandse boerenproductie een flink eind wil beperken. Verdwaalde linkse rakkers vindt de partij de regering van VVD-premier Rutte.

De Polen denken dat de FDF de boerenprotesten organiseert. Dat is niet correct. De basis voor het grote protest in Stroe werd gelegd door Agractie en werd gesteund door alle grote boerenorganisaties.

Het feit dat de FDF Polen opzoekt, is pikant. Hoewel delen van de landbouw in Polen nog ouderwets en kleinschalig zijn, kan het land goedkoper produceren dan boeren in Nederland. Dat kunnen boeren in Polen al helemaal als ze de landbouwpraktijken van hun buurland Oekraïne weten over te nemen als dat land straks gehalveerd is door Rusland en voor het andere deel bij de Europese Unie gaat horen.

YouTube - Janusz Kowalski - Ministerie Polen: "Ik draag met trots dit symbool van de boerenprotesten", 9 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 9 aug '22
  • 18:11

En vandaag nog een spreker: 'ecofanaten' aan het Haagse bewind onder leiding van Brussel - en met nota bene de Poolse EU-commissaris Janusz Wojciechowski aan het roer - 'vernietigen de Nederlandse landbouw'.

Het is boeiend om te beluisteren. Waar gaat dit toe leiden?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.