0
Fotocredits: 'Burger King', Mike Mozart

Flash GezondheidFastfood- en tabaksketens verleden tijd in Eindhoven?

Kan Eindhoven de vestiging van nieuwe fastfoodketens en tabakswinkels tegengaan? Dat gaat wethouder centrumontwikkeling Monique Esselbrugge onderzoeken, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Raadslid Jonas Roothans van De Partij voor de Dieren riep op tot een verbod op nieuwe fastfoodrestaurants. In plaats van aan restaurants die meer van hetzelfde bieden, kan de gemeente beter de voorkeur geven aan lokale, gezonde, duurzame restaurants.

Esselbrugge (D66) zag wel wat in Roothans ideeën en wil zelfs nog een stapje verder gaan. Ook de tabakswinkels moeten er aan geloven.

Maar dan moet Esselbrugge eerst onderzoek doen naar de mogelijkheden. De wethouder wil in het centrum van Eindhoven zelf beginnen, maar wil ook inspiratie opdoen in andere steden. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Ede namen eerder al initiatieven om fastfood te weren en zo tot een gezondere leefomgeving te komen.

ED - Eindhoven overweegt naast fastfoodketens ook tabakswinkels aan banden te leggen: ?We willen eerst weten: kan dit wel??, 24 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.