1
Fotocredits: New corn cereal supermarket packaged glutenfree packagedfoodRobert Couse-Baker, via Pxhere

Flash Dagelijkse Kost‘Eet ‘s avonds maar cornflakes’ leidt tot storm van kritiek

“Arme gezinnen kunnen 's avonds ook cornflakes eten”, zei de CEO van Kellogg’s Gary Pilnick in een interview met CNBC. Het leverde hem bakken met kritiek op.

“Ontbijtgranen zijn altijd heel betaalbaar geweest en meestal een prima keuze als het leven te duur is”, zei Pilnick tijdens een discussie over de hoge inflatie. “Als je denkt aan de kosten van cornflakes voor een gezin ten opzichte van wat ze anders zouden eten, dan is dat veel betaalbaarder”. De presentator vroeg of de opmerking niet verkeerd zouden kunnen vallen bij de consument. Daar wilde Pilnick niets van weten.

Intussen ligt de CEO flink onder vuur. Een TikTok gebruiker laat zien dat Pilnick zelf jaarlijks een salaris van $1 miljoen verdient, plus een extra bonus van $4,4 miljoen. “Denk je echt dat hij zijn kinderen ontbijtgranen laat eten als avondeten?”, aldus de TikTokker. Bovendien wijzen critici erop dat cornflakes als avondeten helemaal niet gezond is, gezien de hoeveelheid suiker die het bevat.

Anderen wijzen erop dat de ontbijtgranen, en specifiek de merken van Kellogg’s, helemaal niet zo goedkoop zijn. Bedrijven als Kellogg’s hebben door graaiflatie alleen maar geprofiteerd van de inflatie. Adverteren onder hongerige mensen dat cornflakes misschien een goed idee zijn als avondeten is ordinaire uitbuiting van arme mensen, klinkt het op twitter.


Nieuwsblad - CEO van Kellogg?s komt met opvallende ?besparingstip?, maar die botst op kritiek, 29 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 29 feb '24
  • 12:34

"Denk je echt dat hij zijn kinderen 's avonds cornflakes laat eten?"....Nee, natuurlijk niet, hij zegt toch dat het voor arme gezinnen prima kan als het leven onbetaalbaar is?
Ik zou als arm gezin toch beter een boterham nemen, een kilostuk kaas van de Aldi is ook betaalbaar voor een gezin, is toch beter dan cornflakes

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.