0
Fotocredits: 'Imby voer op basis van insecten', Imby, screenshot

Flash GezondheidDuurzaam hondenvoer verkoopt omdat het allergievriendelijk is

Nicolas Bartholomeeusen (35) maakte de overstap van biergroep AB InBev naar een eigen bedrijf in diervoeding, Imby, omdat hij 'iets' met duurzaamheid wilde doen. Zijn oog viel op honden- en kattenvoeding, omdat dat een markt is "met veel competitie, maar weinig duurzame innovatie", zegt hij in De Tijd. Samen met dierenartsen en voedingsspecialisten ontwikkelde hij een duurzame vleesvervanger voor huisdieren, op basis van insecten. Die hebben de juiste eiwitten voor dierenvoeding , maar een veel kleinere impact op het klimaat.

In het begin, toen Imby 'nul merkbekendheid' had, was het niet eenvoudig het voer aan de man te krijgen. Tot uit een enquête onder hondenbaasjes bleek dat die het voer niet kochten omdat het duurzaam is, maar vanwege de allergievriendelijkheid. Van alle honden heeft bijna 10% last van een allergie, veroorzaakt door de dierlijke eiwitten uit kip, rund of lam. Minder dan 2% van de honden reageert op insecteneiwitten.

Inmiddels koopt de helft van de klanten van Imby het merk omdat het allergievriendelijk is en loopt de verkoop via dierenartsen. Imby wil dit jaar 150 ton voeding afzetten. Nederland en België zijn de grootste markten.

De Tijd - 403 Blocked , 30 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.