1
Fotocredits: 'Groenten en fruit', debhunt, via Pixabay

Flash GezondheidDuitsland lanceert eerste voedingsstrategie

De Duitse bondsregering lanceerde afgelopen maand een nationale voedingsstrategie - Gutes Essen für Deutschland (Goed eten voor Duitsland) - waarin gezondheid van de burger en keuzevrijheid om gezond en duurzaam voedsel te kopen centraal staan.

De strategie is opgesteld in samenwerking met de wetenschappelijke wereld, de voedingsindustrie, milieu- en consumentenorganisaties, deelstaten en lokale gemeentes. Het geeft een overzicht van ongeveer 90 geplande en bestaande maatregelen op het gebied van voedingsbeleid.

Voorbeelden van maatregelen zijn inzetten op biologische landbouw, meer zelfvoorziening in groenten en fruit en programma’s opzetten voor regionale ketens. Ook wil de overheid meer inzetten op kwaliteit en duurzaamheid in bedrijfskantines, kinderdagverblijven en scholen. Daarnaast staat eerlijke communicatie op de agenda, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Nutri-Score en het verbieden van reclames voor ongezonde voeding gericht op kinderen.

De Duitse voedingsstrategie heeft iets weg van ons Nationale Preventieakkoord, dat sinds de lancering in 2018 nog niet heel veel zoden aan de dijk heeft gezet. Of de Duitse voedingsstrategie concreter is, moet nog blijken.

Agroberichten Buitenland - Duitsland publiceert nationale voedingsstrategie, 22 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #1
  • 22 feb '24
  • 8:49

Deze strategie gaat ook niet veel zoden aan de dijk zetten. Ze willen een markt sturen wat niet gaat lukken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.