0
Fotocredits: Dönerrails Station Ede-Wageningen, Fréderique Pruim voor FL Media

Flash GezondheidDöner op nieuwe station Ede-Wageningen, gemeente krijgt troostprijs van NS

De gemeente Ede is vooruitstrevend op het gebied van gezondheid. Het is de eerste gemeente die met een voedselbeleid begon en juist Ede schreef samen met 4 grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht een brief naar het kabinet om de Omgevingswet aan te passen om fastfoodketens te kunnen weren. Zuur dus voor de Edese bestuurders dat op station Ede-Wageningen een dönerzaak opent zonder dat de gemeente daar iets over te zeggen heeft.

Het station Ede-Wageningen is volledig vernieuwd en ging eind februari open. Over de winkelruimtes heeft de gemeente niets te zeggen, want de winkels zijn van NS. Een en ander tot groot ongenoegen van wethouder Van der Beek, die graag een gezond en gevarieerd aanbod ziet op het station.

Wethouder Van der Beek heeft de NS laten weten wat het gemeentebestuur van de dönertent vindt. Een woordvoerder van de NS vertelt Trouw “rekening te houden met de wensen van de gemeente, maar ook met de behoeften van de reizigers”. De NS wil geen lege winkelruimtes zien.

Als troost kreeg de gemeente Ede het aanbod om één winkelruimte zelf te vullen. De wethouder is nu in gesprek met ondernemers. Dat brengt de gemeente wel in een rare positie. “Wij zijn zelf natuurlijk geen ondernemer", stelt Van der Beek. Een kat in de zak dus, want nu moet de gemeente het kavel uitgeven zonder daarvoor geoutilleerd te zijn.

Trouw - Ede wil liever geen döner op het station maar heeft daar niets over te zeggen, 15 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.