1
Fotocredits: 'Kippenslachtlijn', Marel

FlashDenk aan de kippen

Het is iedere dag dierendag. Dagelijks slachten we er heel wat. Denk vooral aan de kippen. Dagelijks worden er bijna 1,7 miljoen geslacht.

Twitter - Dick ter Steege on Twitter, 4 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ellen-maureen colpa
ellen-maureen colpa melkveehouder in Frankrijk, was ooit adviseur duurzaam bouwen
  • #1
  • 6 okt '20
  • 16:38

Wanneer het daadwerkelijk om de slacht aantallen gaat en je wilt toch vlees eten dan is het het beste om over te stappen op rundvlees. Dat scheelt al gauw 1.609.875 slachtingen per dag (uitgaande van een slachtgewicht voor een vleeskuiken 2.5 kg en koe 350 kg).
Een Nederlander eet gemiddeld 77 kg vlees per jaar, dus daarvoor is het nodig of elke 4.5 jaar één koe te slachten of elk jaar 31 kippen.
Ik denk overigens niet dat het aantal slachtingen er toe doet. Het gaat om de wijze waarop, massaal in een slachthuis. Onpersoonlijk, uit het zicht maar ik denk de enige manier om een stad met heel veel mensen op een veilige manier van vlees te voorzien.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.