1
Fotocredits: 'Croissant', Pauline Mak

Flash Dagelijkse KostCroissants voor hond en kat

Op zondagochtend genieten van een heerlijk croissantje? Jouw hond of kat kan nu gezellig mee-eten. Danerolles, het merk achter de croissants in blik, lanceert ter ere van zijn 50-jarige verjaardag een limited edition huisdierencroissant.

Volgens een persbericht van Danerolles heeft hun merk een emotionele lading en creëert het verbinding. Zo zou iedereen wel een herinnering hebben aan een zondagochtend thuis met familie, waarbij je samen een croissantje rolde en oppeuzelde. Een huisdier hoort net zo goed bij die familie, aldus de producent.

De receptuur van het croissantje is speciaal ontwikkeld voor honden en katten, je voert je hond of kat dus geen mensenvoer. Bij honden en katten moet je voorzichtig zijn met grote hoeveelheden boter en zout, daarom heeft Danerolles een zoutloze croissant met rundervet en zalmolie ontwikkeld.

De blikjes kun je winnen via de social mediakanalen van Danerolles en zijn in een kleine oplage is verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaak Heems in Heemstede. Voor hond en kat is het natuurlijk gewoon eten als ieder zakje of blikje.

Huisdierencroissants - Danerolles, 20 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 21 mei '24
  • 9:10

Speciaal ontwikkelde receptuur...

Huisdierencroissants: "Onze Huisdieren Croissants bestaan uit tarwebloem (99,8%), zalmolie (0,08%), ijswater (0,044%), gestold rundervet (0,04%), gist (0,005%), scharrelei (0,001%)".

Mensencroissants: Tarwemeel, water, margarine (palmvet, koolzaadolie, water, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, zout, voedingszuur: citroenzuur), dextrose, tarwegluten, rijsmiddelen (difosfaten, natriumcarbonaten), suiker, boterconcentraat, ethylalcohol*, zout, aroma's (bevatten melk), stabilisator: natrium- alginaat, meelverbeteraar: ascorbinezuur, *Verdampt bij het bakken.

Dus: beide blikjes bevatten vooral tarwemeel/bloem. Het vet in huisdierencroissants is zalmolie en rundervet; in mensencroissants vooral margarine plus een beetje boterconcentraat. In huisdierencroissants zit geen zout of suiker of andere toevoegingen.

Mijn inschatting: Danerolles huisdierencroissants hebben een betere Nutri-Score dan hun mensencroissants.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.