7
Fotocredits: Xi Jinping, www.kremlin.ru

FlashChina is voortaan de baas

Donald Trump, de voormalige president van de VS, maakte er een spel van om China te beledigen en hard te confronteren. Het land sloeg dan steeds hard terug. De onbehouwen Trump deed er dan vaak weer een schepje bovenop. In een wonderlijk spel van buigen of barsten, liep het net niet uit de hand. Niettemin waren beide landen in een keiharde handelsoorlog beland. Nu de rust is weergekeerd onder de nette president Joe Biden, is de toon veranderd. China is de gelijke van de VS, zei president Xi Jinping van China tegen zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Onder Trump konden de VS nog denken dat ze de baas en politieagent van de wereld waren. Deze rustige woorden van Xi zijn dan ook nog heftiger dan de handelsoorlog waartoe beide landen zich onder Trump beperkten. China bepaalt voortaan de regels van het wereldspel, zei hij met zoveel woorden.

Wall Street Journal - China?s Message to America: We?re an Equal Now, 14 apr 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
 • #7
 • 16 apr '21
 • 19:07

Dick Veerman #4 ''Jordi, hoe Biden China ziet is niet zo belangrijk. Het gaat erom hoe China de VS en de EU zien en dat te snappen. Dat is de les die Chamberlain leerde. Te laat. In het geval van China is het anders. Het is een grotere macht vanwege zijn ontwikkelingspotentieel. Daar kan het Westen niet tegenop.''

Volgens China is de VS nog steeds te negatief tegenover China, maar dat doet er niet hoe China over het westen denkt omdat China alleen positief is over het westen als het westen diep buigt voor de Chinezen. We kunnen China economisch keihard raken door een totale boycot van China, maar het probleem is dat de investeerdersklasse, sportfranchises, hollywood, multinationals en zelfs de zoon van de huidige Amerikaanse president verdienen grof geld in China en sommige van die partijen zijn direct of indirect betrokken bij misdaden tegen de mensheid die de CCP pleegt.


We kunnen China het heel moeilijk maken maar ondertussen ondertekenen we handelsverdragen met China, laten we het toe dat China havens opkoopt en dat cruciale bedrijven in Chinese handen komen. Daarnaast lijkt de het counteren van China totaal geen prioriteit te hebben in het westen want de politici maken zich hier liever druk om gender neutrale toiletten, stikstof of dat er genoeg vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
 • #6
 • 16 apr '21
 • 11:02

Het woord TOTALITAIR wordt mbt Rood-China meestal ‘vergeten’. Zo jammer.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
 • #4
 • 16 apr '21
 • 0:33

Jordi, hoe Biden China ziet is niet zo belangrijk. Het gaat erom hoe China de VS en de EU zien en dat te snappen. Dat is de les die Chamberlain leerde. Te laat. In het geval van China is het anders. Het is een grotere macht vanwege zijn ontwikkelingspotentieel. Daar kan het Westen niet tegenop.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
 • #3
 • 15 apr '21
 • 21:43

Dat de Chinezen zijn positief zijn over Biden komt doordat Biden de moderne Neville Chamberlain is. Ronald Reagan noemde de Sovjet Unie een Evil Empire en zag de Russen niet als hun gelijke.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.