2
Fotocredits: 'Caring Farmers', flyer, Caring Farmers

FlashCaring Farmers op 1 in Trouw Duurzame 100

“Een positief geluid in een boze wereld”, luidde het oordeel van de jury over het 3 jaar oude burgerinitiatief Caring Farmers. Het werd winnaar van de Duurzame 100 van dagblad Trouw.

De 300 boeren die lid zijn van Caring Farmers willen volgens de jury werken zonder de natuur te schaden en laten zien dat er "veel perspectief" is voor milieuvriendelijke landbouw. "Zij hebben lef en doorzettingsvermogen. Zij wachten niet af tot de overheid maatregelen neemt om het milieu te beschermen, maar beginnen zelf. Terwijl er bij een groot deel van de boeren spanningen zijn en onrust heerst over de toekomst van de landbouw toont deze groep dat er oplossingen zijn”, zei juryvoorzitter Klaske Kruk.

In juli boden Caring Farmers, samen met een aantal andere boerenorganisaties, het 'GroenBoerenPlan' aan. Ook bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes schoven de Caring Farmers aan tafel.

Toch is er 'niks politiek' aan de uitverkiezing, benadrukt Kruk. De Duurzame 100 draait om, uiteraard, duurzaamheid. "Een schone en leefbare wereld."

Trouw - De jury van de Duurzame 100 bekroont natuurinclusief boeren | Trouw, 7 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 9 okt '22
  • 3:39

"To care, or not to care... That's the question!"

Je ben voor ons of je bent onze vijand. Zo komt het althans bij mij over.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 8 okt '22
  • 12:28

Hoe gefeliciteerd ook en hoe zeer ik het Ruud, Annette en Hanneke en de echt goeie brave Caring Farmers het echt gun, toch heeft het iets met slager en eigen vlees keuren. En in de raad van advies zit ene John Arink, die weinig caring, zorgzaam is met woorden. De gifspuiterij komt als een sulferwalm je tegemoet. Jammer. Ik ken betere lieden in Caring Farmers als Annechien te Have bijv.. Zij is in mij ogen nogal erudiet met distinctie. In de Raad v Advies zit ook ene Annemarie Spierings en dan wordt het een gepolitiseerd ding, in lijn met de steeds meer polariserende Tjeerd de Groot.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.