21
Fotocredits: Johan Remkes, Sebastiaan ter Burg

FlashBoeren schuiven toch aan tafel

Vanmorgen zeiden ze nog niet te gaan. Vanmiddag besloten ze wel te gaan. Agractie en FDF, de bepalende organisaties van het boerenverzet tegen het stikstofbeleid van Den Haag, lieten vanmiddag weten dat ze toch met nationale gespreksleider stikstof Johan Remkes willen praten. Dat doen ze omdat die liet weten dat wel kan worden gesproken op basis van de agenda die de boeren wilden.
''Op deze manier is aan onze voorwaarden voldaan om een constructief gesprek te kunnen voeren dat hopelijk tot resultaat en een begin van herstel van vertrouwen zal leiden", laat Agractie weten.

De oude boerenorganisatie LTO wil niet langer namens de echte actieboeren spreken. Dat hoeft ook niet, want die hebben zich inmiddels zelf een plek aan tafel verworven.
Naar verluid zullen naast Remkes ook premier Rutte, landbouwminister Staghouwer, stikstofminister Van der Wal en infrastructuurminister Harbers aanschuiven. Volgens de FDF zullen bijna alle boerenorganisaties aan tafel komen.

AD - Boerenorganisaties gaan toch om tafel met Remkes: ?Het is een begin?, 30 aug 2022
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marco Maas
Marco Maas Land- en tuinbouwtechnologie
 • #21
 • 2 sep '22
 • 11:39

Frans Aarts

- De overheid wil nadenken over het financieel tegemoet komen van PAS-melders als ze geen vergunning kunnen krijgen, dus hun uitbreiding te zwaar belastend blijft voor het milieu. Volgens mij zal blijken dat dit niet kan. Het gaat immers om het niet gekregen hebben van een onterecht te verlenen vergunning. De vergunningen in het kader van de PAS bleken in strijd met de wet, dus onterecht verleend.

Er is onterecht een vrijstelling verleend van de vergunningplicht. Komt m.i. ook vreemd over nu het vrijstellingensysteem is gesneuveld dat de overheid dan verplicht zou zijn die stikstofrechten alsnog gratis ter beschikking te stellen. Dan gaan we rechten toekennen aan regelingen die nooit onherroepelijk zijn geweest en met terugwerkende kracht zijn vernietigd??

En hoe moet het als bijv. beweiden niet meegenomen is in de PAS-melding, als de uitgangssituatie van de PAS-melding niet klopt, als er na de referentiedatum uitgebreid is, maar ook als er bijv. intern gesaldeerd is met reductiesystemen die thans de eindstreep niet zouden halen??

Moet de overheid dit allemaal oplossen? (ten nadele van anderen en in strijd met verdeling van schaarse rechten door de overheid).

René de jong ,

Zou het kunnen dat de rapportages over natura2000-gebieden richting Brussel rooskleuriger waren dan de werkelijkheid om problemen en toestanden en tegenwerking vanuit Brussel te voorkomen.

Frans Aarts
Frans Aarts Land- en tuinbouw
 • #20
 • 2 sep '22
 • 9:38

Jan Peter #19 . "Oorzaak van ontstaan problemen: economie". Oorzaak van het niet durven oplossen van problemen: economie.

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
 • #19
 • 2 sep '22
 • 9:31

We leven in een volledig vastgelopen situatie waarin problemen ons als rijpe appelen om de oren vliegen (klimaat, oorlog, inflatie, immigratie, democratie, wantrouwen, eigen belang). Het stikstofdossier lijkt op dit moment de enige knop waaraan gedraaid kan worden. Er zijn wat feiten en er is geld.

Volg de Groningse enquete en je ziet hoe het zo gekomen is: economie eerst.

René de jong
René de jong Melkveehouderij & Makelaardij
 • #18
 • 2 sep '22
 • 9:17

De ecotaliban draait op volle toeren en ze hebben blijkbaar het artikel van Nico gelezen en willen er graag een eigen draai aan geven met een 'nieuw internationaal' rapport.

Het houdt niet op....

Uiteraard werkt de NOS daar gaarne aan mee: https://nos.nl/collectie/13901/artikel/2442953-natuur-nog-stikstofgevoeliger-strengere-maatregelen-lijken-onvermijdelijk

Chris Backes vergeet zijn lezing in Vlaanderen over de Duitse RvS en schuift weer aan bij LNV, de 'consensus' wetenschappers en de NOS

BLIJFT dat het GROOTSTE deel van de VERZONNEN droge (!) depositie er niet is, hoofdreden zwaartekracht:

NH3 Soortelijke massa ρ (kg / m³) 0,765
Lucht Soortelijke massa ρ (kg / m³) 1,29


Nimmer aangetoonde NH3 (droge) depositie mag de hoofdschuldige blijven - in Nederland wel te verstaan- want elders is natuurkunde nog wél het in het lessenpakker van de ecologen.

Hier werkt het ANDERS want nu zal de BEREKENDE schade NOG groter zijn en worden de gebiedsanalyses aangepast van achter het bureau, nog meer druk vanuit LNV ambtenaren om werkelijke monitoring achter wege te laten en nog meer 'wetenschapers' die willen beweren dat stenen omhoog vallen.

Coen Hubers
Coen Hubers Food- en agri-economie
 • #17
 • 2 sep '22
 • 7:25

#14 Dick, de Boer tegen de Rechter. Maar ik heb bij wet een garantieprijs gekregen voor mijn varkens, wilt u daar bij de economische waardering van mijn verplichte uitkoop wel rekening mee houden….

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.