0
Fotocredits: Douchekop, Nicole Koehler

Flash Dagelijkse KostBier van douchewater om alvast te wennen

Bier brouwen uit gezuiverd afvalwater van een flat in San Francisco. Dat leek het Amerikaanse waterrecyclingbedrijf Epic Cleantec een goed idee. Het bier is nog niet te koop vanwege strenge recyclingsregels, maar een journalist van de Guardian mocht het alvast proeven. ‘Pretty good’, is het oordeel.

Het bier met de naam Epic OneWater Brew is een ‘demonstratieproduct’. Het doel van het bedrijf is om mensen aan het praten te krijgen over de mogelijkheden van waterrecycling. Na jaren van droogte in Californië staat waterrecycling hoog op de agenda.

Het afvalwater is zogeheten ‘grijs water’, afkomstig van douches, wasmachines, en badkamergootstenen. Op locatie bij de flat heeft Epic Cleantec installaties geplaatst om water op te vangen en te zuiveren. Normaal gesproken is dit gezuiverde water niet bedoeld om te drinken, maar voor het bier wordt dus een uitzondering gemaakt. Extra laboratoriumtesten moeten de veiligheid van het water garanderen.

De journalist van de Guardian proefde in het bier ‘geen noten van douche of was’. Grijs water omzetten in drinkwater is volgens CEO van Epic Cleantec Aaron Tartakovsky technologisch gezien geen enkel probleem. De uitdaging is om de regelgevers mee te krijgen die er nog niet aan willen uit angst voor mogelijke volksgezondheidseffecten.

The Guardian - This beer is made from recycled shower water. Is it the taste of the future?, 3 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.