Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
10
Fotocredits: 'Coffee grounds', Steven Depolo

FlashBeter en heter, maar giftiger

Eerst maakten ze biodiesel van de koffieprut van ketens als Costa en Starbucks. Dat bleek commercieel onhaalbaar. Nu maakt het Britse Bio-beans 'pellets' en haardblokken van de afgewerkte koffiedrab. Brandt 20% langer, heter en beter dan hout. En het spaart natuurlijk hout. Nadeel: ze stoten meer zwavel- en stikstofoxiden uit dan hout; dat zijn giftige gassen. Elk voordeel heeft zijn nadeel.

CNN - Energy drink: A UK startup is turning coffee into fuel, 10 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #10
  • 11 jun '20
  • 22:58

Jos #8, you win! (maar ik denk wel dat het een dingetje geinig armpje drukken R'dam/A'dam was).

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #9
  • 11 jun '20
  • 17:02

Joep, ik gebruik een ouderwets porceleinen thee-ei. Daar geef ik de voorkeur aan boven mijn metalen thee-ei. Thee-eieren stoten geen gassen uit.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #8
  • 11 jun '20
  • 16:42

Dick #5 als ik lieg dan lieg ik in commissie ;)

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #7
  • 11 jun '20
  • 16:31

Roland #4, ....en van theezakjes?

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #6
  • 11 jun '20
  • 6:57

Altijd gedacht dat vijsgeren nooit om de heette brij liepen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.