7
Fotocredits: 'Fried Egg', Matthew Murdoch

FlashBakken we over 3 jaar zelf nog eieren?

De Spanjaard Javier Yzuel denkt van niet. Als we ook gesneden sla kopen, kopen we ook voorgebakken eieren is zijn redenering.

Hoe simpel kan het zijn?

Al in 2014 bedacht Yzuel het verpakte gebakken ei. Het Europese patent verkocht hij voor €1,2 miljoen. Nu liggen ze in Zuid-Spanje bij de supermarktketen Mercadona in het schap.

Kritiek is er op het plasticgebruik. Het product verbaast. Wie legt er nou €1,80 neer voor 2 gebakken eieren in een eetcultuur waarin juist supermarkten versproducten promoten. De zachte dooier vanbinnen en het knapperige bruine randje vanbuiten moeten de Spanjaard verleiden. Met daarbij het gemak, vooral voor wie nog geen ei kan bakken. Dertig seconden opwarmen in de magnetron helpt om het kant-en-klare gebakken ei te waarderen

AD - Spanjaarden raken er niet over uitgepraat: verpakte voorgebakken eieren te koop in de supermarkt, 15 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #7
  • 17 dec '22
  • 21:24

Er is een markt voor gekookte en gekookte & gepelde eieren.
Jumbo Gekookte Eieren, "10+ dagen vers" staat er bij. Met zout en glansmiddel: schellak (gewonnen uit de afscheiding van bepaalde luizen). Hard- of zachtgekookt, het wordt niet vermeld. Maar "verse eieren" heb je toch nodig voor o.a. de bereiding van mayonaise, om op te kloppen, dooier en eiwit scheiden . . . ?
Gebruik voor mayonaise "verse-rauwe eieren", want gekookt kan ook vers zijn.

En heb je moeite met het pellen van gekookte eieren? Dan zijn er ook gekookte en gepelde scharreleieren, voornamelijk verkocht door Sligro, Hanos, Makro, in emmers. Eet er niet te veel van tegelijk want ze zijn geconserveerd met E211 (maakt histamine vrij en kan tot allergische reacties leiden) en E451 (beinvloedt de enzymactiviteit, waardoor spijsverteringsstoornissen kunnen optreden zoals diarree, kan nierbeschadiging veroorzaken, huidirritatie en slijmvliesirritatie. Overigens onschadelijk maar Ik kook en pel ze toch liever zelf.

Overigens worden de gekookte eieren niet gekookt (100 ˚C) maar bij 92 ˚C. De dooier wordt niet helemaal droog waardoor langer houdbaar. De schellak dicht de poriën van de schaal waardoor het ei als het ware vacuüm verpakt is. (Alles over eieren)

Piet Keijzer
Piet Keijzer plantenvermeerdering
  • #6
  • 17 dec '22
  • 15:27

#5
2 gekookte eieren voorverpakt behoort tot de meest verkochte items voor 7-eleven in Zuid Oost Asia.

Wouter Klootwijk
  • #5
  • 17 dec '22
  • 12:57

Vindt u gekookte eieren in de supermarkt ook raar?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #4
  • 17 dec '22
  • 10:15

Nieuws uit de categorie: 'Gebakken lucht.'

Sytske Barkhuis
  • #3
  • 16 dec '22
  • 14:12

Als klanten het niet kopen stoppen ze er vanzelf mee.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.