Ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Bergen op Zoom uit de macht van de Duitse bezetter, twitte Commissaris van de Koning Wim van de Donk (CDA) dat hij zich verzet tegen dreigingen met geweld. Het bericht zou kunnen worden gelezen als een verwijzing naar het boerenprotest van afgelopen vrijdag tegen het provinciale stikstof- en veehouderijbeleid rond het Provinciehuis in Den Bosch.

Met name boeren die zich verbonden voelen met de Farmers Defence Force (FDF) lieten afgelopen vrijdag een sfeer van geweldsdreiging ontstaan. FDF-leider Mark van den Oever zei na het debat in het Provinciehuis dat hij de Brabantse politici 'het liefst op de kanonnen zou laaien'. Later deed hij door middel van een poll de suggestie om over te gaan tot persoonlijke bedreigingen.

De tweet van Van de Donk is voor de FDF aanleiding om op hoge poten excuses te eisen. In een persbericht dat via twitter werd verspreid, schrijft de nieuwe boerengroepering: "FDF roept de heer Van de Donk met klem op, zo spoedig als mogelijk in een publieke verklaring uit te leggen wat hij met zijn tweet heeft bedoeld én zijn excuses in het openbaar te maken aan de FDF bestuurder en de FDF aanhangers door hen in één adem te noemen met de bezetters in de jaren '40-'45."


Twitter - FarmersDefenceForce on Twitter
Reageer
  • Deel
Druk af