De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept de Nederlandse boeren op maandag opnieuw in actie te komen. Als steun, maar ook als waarschuwing.

Maandagmiddag spreken de 13 boerenbelangenorganisaties verenigd in het Landbouw Collectief met minister Schouten over het plan om de stikstofcrisis te bezweren.

Om de onderhandelingen kracht bij te zetten, roept de FDF boeren op 'hun spierballen te laten zien'. "Bedoeling is dat boeren met trekkers en vlaggen langs de opritten van de snelwegen gaan staan, dus niet op de opritten," zegt FDF-woordvoerder Mischa Brouwer in het Dagblad van het Noorden. De actie moet als een ‘grijze wolk’ boven het gesprek hangen. "Mocht nou in het ergste geval blijken dat ze helemaal niks gaan doen met het plan wat we hebben ingediend, dan kunnen we eventueel in één keer schakelen en nadere actie voeren.”

Wat dat betekent, laat Brouwer in het midden. Volgens FDF is de animo om langs de snelwegen te gaan staan groot genoeg en is de inzet per regio gecoördineerd. "Wij zorgen echt wel dat er staat wat er moet staan," aldus Brouwer. "We willen serieus genomen worden."Dagblad van het Noorden - Boeren opgeroepen om 'spierballen' te laten zien: actie met trekkers langs opritten snelwegen
  • Deel
Druk af